Demos: Đukanović obavezan da saopšti razlog boravka u Parizu

"Tražimo od Đukanovića da iznova ne potcjenjuje javnost i građane koji finansiraju njegova putovanja i da već sada konkretizuje državne obaveze zbog kojih je boravio u Parizu. Ukoliko ne smatra da će dalji nastavak ove misteriozne priče o državničkom karakteru putovanja doprinijeti zaboravljanju ove teme"
2309 pregleda 8 komentar(a)
Demos, Foto: Demos
Demos, Foto: Demos

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je u obavezi da saopšti razlog boravka u Parizu, saopšteno je danas iz Demosa.

Đukanović je danas na pitanje da li je putovao Vladinim avionom u Pariz 29. decembra prošle godine i u koje svrhe, odgovorio da je putovao u službene svrhe.

"Đukanoviću je trebalo oko dva mjeseca da udostoji crnogorsku javnost podatka o putovanju o trošku građana državnim avionom, prilikom njegovog novogodišnjeg aranžmana. Takvu redovnu obavezu svakog predsjednika demokratske države on ne bi ni sada učinio da nije bilo pritiska domaće demokratske javnosti", istakli su iz Demosa.

Iz te partije su kazali da je uočljivo je da se sada u traženju izgovora i dalje pokušava izigrati javnost, mistifikacijom prvog dijela putovanja, čiju navodno državnu svrhu ne može da konkretizuje.

"Da se radi o očiglednim indicijama ponovnog obmanjivanja javnosti potvrđuje i činjenica da premijer Marković, po ličnom kazivanju, nije bio upoznat sa Đukanovićevim "državnim poslom" u Parizu. Tražimo od Đukanovića da iznova ne potcjenjuje javnost i građane koji finansiraju njegova putovanja i da već sada konkretizuje državne obaveze zbog kojih je boravio u Parizu. Ukoliko ne smatra da će dalji nastavak ove misteriozne priče o državničkom karakteru putovanja doprinijeti zaboravljanju ove teme", poručili su iz Demosa.

Bonus video: