Demos ostaje u Vladi izbornog povjerenja

"Glavni odbor konstatuje brojne primjedbe o kršenju Sporazuma o fer i slobodnim izborima, pokušaj opstrukcija od strane predstavnika od novouspostavljenje parlamentarne većine, istovremeno zahtijevajući da se i dalje učestvuje u procesu kontrole kako bi se, dok god postoje mogućnosti zakonitog postupanja i sprovođenja kontrolne politike, omogućio izborni proces bez ranije prepozantih zloupotreba i koruptivnih radnji od strane državne i lokalnih vlasti”
87 pregleda 149 komentar(a)
Demos, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Demos, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.08.2016. 17:18h

Demos ostaje u Vladi izbornog povjerenje, odlučeno je velikom većinom na Glavnom odboru stranke, koji je održan na Žabljaku.

"Glavni odbor konstatuje brojne primjedbe o kršenju Sporazuma o fer i slobodnim izborima, pokušaj opstrukcija od strane predstavnika od novouspostavljenje parlamentarne većine, istovremeno zahtijevajući da se i dalje učestvuje u procesu kontrole kako bi se, dok god postoje mogućnosti zakonitog postupanja i sprovođenja kontrolne politike, omogućio izborni proces bez ranije prepozantih zloupotreba i koruptivnih radnji od strane državne i lokalnih vlasti”, navodi se u zaključcima sjednice Glavnog odbora Demosa.

Predsjednik Miodrag Lekić kaže da "sve dok postoji uslova da doprinesemo smanjenju krađa, a dosta je učinjeno na tom planu, naši predstavnici će ostati u vladi izbornog povjerenja i dalje po dubini".

"Cilj nam je da izbori budu fer ili makar polu-fer u čemu ćemo nastojati zajedno sa drugim asocijacijama i nevladinim sektorom prema sugestijama Evropske unije", kazao je Lekić.

U zaključcima se navodi da je GO ocijenio pozitivnim dosadašnji učinak njihovih predstavnika u Vladi izbornog povjerenja, od ministarskog resora do pozicija koje pokrivaju po dubini u skladu sa leks specijalisom.

Data je puna podrška i saglasnost da se u najkraćem roku tehnički pripremi nastup na izborima i ovlašćeno uže rukovodstvo na čelu sa Lekićem da sagleda mogućnosti unapređenja dalje saradnje i zajedničkog djelovanja sa programski sličnim subjektima, sa kojima i do sada postoje kontakti i odnosi međusobnog uvažavanja.

Lekić je novinarima saopštio da mogućnost koalicija nije isključena.

Kazao je da bojkot izbora ima smisla u varijanti jedinstva cijele opozicije.

"Ovako, mi želimo da se borimo a bojkot bi predstavljao fijasko", ocijenio je Lekić.

Građanski pokret URA 4. avgusta je odlučio da napusti Vladu izbornog povjerenja zbog, kako je rečeno, drastičnog kršenja Sporazuma o slobodnim i fer izborima.

Sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP), na kojoj će se ta stranka odrediti prema prelaznoj Vladi, biće održana 22. avgusta.

Bonus video: