Demos: Prisustvovaćemo sastanku koji je inicirala predsjednica SDP-a

"Uprkos do sada negativnim iskustvima zakazivanja sastanaka preko medija, ne znači da ovaj neće uspjeti i tako biti doprinos rješavanju bremenitih problema u snagama političke alternative“
1006 pregleda 1 komentar(a)
Demos, Foto: Demos, Demos, Demos, Demos, Demos, Demos
Demos, Foto: Demos, Demos, Demos, Demos, Demos, Demos

Demos će prisustvovati sastanku koji je inicirala predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP), Draginja Vuksanović Stanković, saopštili su iz te partije i dodali da su uvijek otvoreni prema inicijativama koje vode ozbiljnom dijalogu.

U Demosu vjeruju da će dijalog u opoziciji biti nastavljen i kontinuiran sa, kako su kazali, više unaprijed dobro osmišljenih sadržaja i manje parcijalnih medijskih promocija koje nerijetko postaju kontraproduktivne za prave opozicione ciljeve.

Iz Demosa su agenciji MINA kazali da su uvijek otvoreni prema inicijativama koje vode ozbiljnom dijalogu i dostizanju ozbiljnih rezultata.

"Tako smo otvoreni i prema aktuelnom pozivu. Razumjeli smo da u konkretnom slučaju još treba dogoviriti neke detalje, uključujući i precizan termin održavanja sastanka“, rekli su iz te partije.

Kako su naveli, ne treba podsjećati na to da opozicione snage su dužne da nađu prave, demokratske, odlučne, i na javno kulturan način saopštene inicijative i odgovore na degenerativno stanje u crnogorskom društvu.

Iz Demosa su rekli da je takvo stanje primarno uslovljeno djelovanjem nekontrolisane vlasti i onih njenih dijelova koje pretenduju da permanentno budu van, ne samo demokratakih normi, već i van pravnog poretka.

Zato se, kako su naveli, permanentno dogadjaju afere korupcionaškog i drugog karaktera.

"Uprkos do sada negativnim iskustvima zakazivanja sastanaka preko medija, ne znači da ovaj neće uspjeti i tako biti doprinos rješavanju bremenitih problema u snagama političke alternative“, zaključili su iz Demosa.

Vuksanović Stanković pozvala je lidere opozicionih partija i predstavnike poslaničkih klubova koji su iskazali spremnost za rad u Odboru za izmjenu izbornog i drugog zakonodavstva, na dogovor oko definisanja zajedničke platforme za razgovore sa predstavnicima vlasti.

Bonus video: