Demos: Spisak privilegovanih novi dokaz o zarobljenoj državi

"Sada je jasno zašto je vlast ovaj čin i spisak privilegovanih dobitnika autokratski proglasila tajnom želeći da ova teška nepravda i skandal ostanu nepoznati javnosti"
1255 pregleda 2 komentar(a)
Demos, Foto: Demos
Demos, Foto: Demos

Vladina podjela stanova i kredita funkcionerima i onima koji su većinom u gravitaciji vlasti, po više nego povoljnim uslovima, nepristupačnim običnom građaninu, iznova potvrđuje stepen zarobljenosti naše države, ocijenjeno je iz Demosa.

Po nalogu premijera Duška Markovića, Komisija za stambenu politiku je u subotu objelodanila imena 95 osoba, koje su u 2017, 2018. i 2019. dobile stanove ili stambene kredite po uslovima koji znače da država pokriva najveći dio iznosa - i do 80 odsto vrijednosti dodijeljenog.

"Sada je jasno zašto je vlast ovaj čin i spisak privilegovanih dobitnika autokratski proglasila tajnom želeći da ova teška nepravda i skandal ostanu nepoznati javnosti. Ipak, koliko god premijer Marković nosio veliku odgovornost za povlašćene dodjele stanova i kredita treba konstatovati da je ispunio javno obećanje opozicionom poslaniku u Skupštini i skinuo apsurdnu oznaku tajnosti sa čina čašćavanja privilegovanih i to novcem građana", navodi se u saopštenju Demosa.

U Demosu traže da i prethodni premijer, Milo Đukanović "uradi to isto za period njegovog mandata makar se našli kao dobitnici iste osobe, dakle u više prilika".

"Neka građani makar imaju uvid u degenerativno stanje u našem društvu, a sve to u kombinaciji nedemokratske, nekontrolisane vlasti i endemske pohlepe većeg dijela crnogorskih funkcionera. Demos će zato jos više nastaviti da se bori za pobjedu pravne i javno odgovorne države u kojoj bi građani - za razliku od današnje situacije i posljednjeg skandala - imali isti položaj pred zakonom i državnim odlukama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: