Demos: Zaglušujuće ćutanje Đukanovića

Iz Demosa su saopštili da Đukanović ne komentariše skandal javnog saopštavanja dvije stranke koje vode državu – njegov DPS i SDP - o tome ko je od njih više i nezakonitije materjalno upropastio ovu državu
35 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.08.2015. 13:35h

U vjerovatnom osjećanju prava da ne bude deranžiran na svom feudu, premijer Milo Đukanović i dalje neće da udostoji javnost ni kraćeg objašnjenja povodom poslednjih događaja koja produbljuju krizu i haotično stanje u zemlji, saopšteno je iz Demosa.

Posljednjih dana u zemlji, kako ističu iz Demosa, se javno dešavaju "najmanje četiri teške situacije zbog kojih bi svaki premijer i u poludemokratskoj zemlji podnio ostavku".

"Prvo, Đukanović ne smatra dostojnom temu političko institucionalnog haosa, nelegitimnost njegove vlade kojoj se izražava nepovjerenje u Skupštini čestim odbijanjem zakonskih, ekonomskih i drugih inicijativa. Ostaje nerazjašnjenjo da li Đukanović namjerava da nastavi sa nelegitimnom vladom u kojoj između ostalog sjede potpredsjednik i ministar na bazi političke podobnosti, a bez većinske podrške u Skupštini".

Dodaje se i da Đukanović ne komentariše skandal javnog saopštavanja dvije stranke koje vode državu – njegov DPS i SDP - o tome ko je od njih više i nezakonitije materjalno upropastio ovu državu.

"Treće, da li Đukanović, makar u svojstvu predsjednika DPS-a ima što da kaže javnosti o hapšenju petnaestak članova njegove partije koji su, prema navodima tužioca, kriminalno korupcionaškim radnjama oštetili opštinu i državu. Četvrto, premijer ne nalazi za shodno ni da prokomentariše, da ne govorimo da podnese ostavku zbog činjenice da je njegov zvanični savjetnik jedan od uhapšenih iz kriminalne grupe, kako je ona kvalifikovana u obrazloženju tužioca. Nema dakle, ni pokušaja Đukanovića da nešto saopšti domaćoj i stranoj javnosti o tome, makar da on nije u vezi sa ovom kriminalnom grupom iz njegove partije, a u kojoj se nalazi savjetnik koji premijera savjetuje o vođenju ekonomskih poslova", zaključuje se u saopštenju Demosa.

Bonus video: