DF Bar: Đukanović je sinonim za masakriranje crnogorske privrede

"U isto vrijeme radnici ZIB-a treba da pozovu DPS i njegove lokalne čelnike i lidere sa nivoa centrale na krivičnu i svaku drugu odgovornost", zaključili su iz barskog DF-a
65 pregleda 60 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.10.2016. 18:05h

Barski Demokratski front danas je javno podržao zahtjeve bivših radnika Zavoda za izgradnju Bara (ZIB) i najavio da će aktivisti i odbornici DF u SO Bar narednog ponedjeljka “biti na skupu sa prevarenim radnicima ZIB-a i tako i praktično demonstrirati podršku njihovim zahtjevima”. Iz DF su obećali da će nakon 16. oktobra “kada izvjesno preuzimamo vlast”, preispitati kompletnu pljačkašku privatizaciju svih preduzeća u Crnoj Gori, “a time i ZIB-a i sve odgovorne privesti odgovornosti”.

"Bivši radnici bivšeg ZIB-a su za ponedjeljak desetog oktobra najavili protest ispred zgrade Opštine Bar zbog nepodnošljivo lošeg egzistencijalnog položaja u kome su se našli zahvaljujući lopovskoj i kriminalnoj politici koja se pod okriljem Demokratske partije socijalista vodila u tom nekada uzornom i rentabilnom preduzeću, koje je u međuvremenu najvećim dijelom privatizovano odnosno opljačkano. Podsjećamo da je stečajna uprava ostala dužna bivšim radnicima 2,9 miliona eura neuplaćenih poreza i doprinosa, što značajan dio njih sprečava da ostvare pravo na penziju, dok je 20 radnika spriječeno da ostvare pravo na penziju po osnovu Zakona o stečaju, jer taj zakon za njih u praksi ne važi zahvaljujući korumpiranim i zarobljenim partijskim institucijama sistema", saopštili su danas iz DF.

Iz DF su pozvali “diskriminisane i oplljačkane” bivše radnike ZIB-a koji još uvijek imaju članske karte DPS-a “koja ih je dovela u takav položaj” da ih na skupu pred Opštinom Bar u ponedjeljak “javno i grupno unište ili vrate u sjedište Opštinskog odbora stranke Mila Đukanovića koji je sinonim za pljačku i svojevrsno masakriranje crnogorske privrede”.

"U isto vrijeme radnici ZIB-a treba da pozovu DPS i njegove lokalne čelnike i lidere sa nivoa centrale na krivičnu i svaku drugu odgovornost", zaključili su iz barskog DF-a.

Bonus video: