DF Bar: Mrkojevići idealni za proizvodnju organske hrane

Iz DF-a podsjetili da neki dijelovi Mrkojevića još nijesu na zadovoljavajući način povezani putnom infrastrukturom
57 pregleda 4 komentar(a)
organska proizvodnja, poljoprivreda, Foto: Shutterstock
organska proizvodnja, poljoprivreda, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.04.2014. 15:27h

Barski Demokratski front saopštio je da u njegovoj viziji i strategiji razvoja Opštine poljoprivreda predstavlja veliki potencijal grada, te da, područje Mrkojevića, ima odlične prirodne uslove za proizvodnju organske hrane.

U DF smatraju da su Gorana, Dabezići, Dobra Voda… samo neki od dijelova opštine u kojima postoje prirodni uslovi da poljoprivredna proizvodnja bude osnovno zanimanje.

"Kada nakon pobjede na izborima 25. maja dođemo na vlast u Baru planiramo da iz lokalnog budžeta izdvajamo veća finansijska sredstva za razvoj poljoprivrede i subvencije u poljoprivrednoj proizvodnji. Pojedina sela i zaseoci u Mrkojevićima nemaju kvalitetno vodosnabdjevanje, bez obzira na relativno veliki broj izvora iz kojih bi se moglo navodnjavati plodno Mrkovsko polje. Još uvijek neki dijelovi Mrkojevića nijesu na zadovoljavajući način povezani putnom infrastrukturom", saopštili su iz barskog DF-a.

U saopštenju se dodaje da su se do sada poljoprivrednici iz ovih krajeva opštine suočavali sa nelojalnom konkurencijom i nemogućnošću pravovremenog plasmana svojih proizvoda.

U DF su uvjereni da uz kvalitetnu stručnu i finansijsku pomoć lokalne samouprave barski proizvodi mogu da zadovolje kupce i na zahtjevnom evropskom tržištu "i zato je važno da najsposobniji ljudi dođu u poziciju da donose odluke ali i da za njih odgovaraju".

"Lokalna samouprava će omogućiti posjete sajmovima i seminarima i poljoprivrednim proizvođačima iz Mrkojevića. Uz dobro osmišljenu i kvalitetno podržanu proizvodnju zdrave hrane, ovaj dio naše Opštine ima sve uslove da zdravo, dobro i sigurno živi od poljoprivrede. A sa Mrkojevićima i cio Bar", saopšteno je iz Informativne službe Opštinskog izbornog štaba DF Bar.

Bonus video: