DF: Bilo bi pošteno da su Dane tužilaštva otvorili Nenad Vujošević i Saša Sinđelić

"Organizovati u ovom trenutku dane tužilaštva identično je organizaciji vjeridbe na Čepurcima, jer ko hoće objektivno da sagleda, primijetiće da je crnogorsko pravosuđe odavno upokojeno"
2422 pregleda 1 komentar(a)
Dani tužilaštva, Foto: Skupština Crne Gore
Dani tužilaštva, Foto: Skupština Crne Gore

Demokratski front (DF) saopštio je danas da bi bilo pošteno da su Dane tužilaštva umjesto vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovića i predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića otvorili optuženi bivši sekretar VDT Nenad Vujošević i svjedok saradnik u slučaju "državni udar" Saša Sinđelić.

Iz DF su saopštili da "od srca čestitaju današnji veliki praznik i iskazuju nemjerljivo zadovoljstvo što se uprkos kriminalno korupcionaškim aferama koje svakodnevno zapljuskuju Crnu Goru, našlo sredstava u budžetu, ali i ljudske hrabrosti da se organizuju Dani tužilaštva".

"Organizovati u ovom trenutku dane tužilaštva identično je organizaciji vjeridbe na Čepurcima, jer ko hoće objektivno da sagleda, primijetiće da je crnogorsko pravosuđe odavno upokojeno. I da ga nikakve terapije vještačkog disanja i priključivanja na aparate ne mogu oživjeti. Takođe, pored Romine Vlahović, trebalo je obezbijediti mjesto i svim onim potpisnicima sporazuma o krivici i svjedocima saradnicima koji su posjećivali tužilaštvo za vrijeme njegove duge i teške bolesti", navodi se u saopštenju DF.

Kazali su i da bi trebalo ozbiljno razmisliti i o uvođenju ordena za zasluge u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala koji bi se dodjeljivali svake godine u Danima tužilaštva.

"Zato impresionirani vrhunskim rezultatima tužilaštva u borbi protiv savremenih pošasti koje napadaju Crnu Goru, slobodni smo da predložimo nekoliko naziva:

- Orden Tajnovidca iz Bajramovice prvog stepena (dodjeljivao bi se odabranim tužiocima svakog 16. oktobra za zasluge u sprečavanju budućih državnih udara);

- Orden Koverte drugog stepena ( dodjeljivao bi se odabranim tužiocima na dan raspisivanja parlamentarnih izbora );

- Orden „Klap i Vardar“ trećeg stepena ( dodjeljivao bi se odabranim tužiocima na datume rođenja Aca i Blaža Đukanovića, Edina Kolarija i Brana Mićunovića);

- Orden školskog broda „ Jadran „ trećeg stepena ( dodjeljivao bi se odabranim tužiocima na dan početka ljetnje turističke sezone);

A svi oni tužioci koji ne dobiju ovo ordenje dobiće utješno putovanje na neku od egzotičnih adresa, kao što su Mauricijus, Filipini ili Maldivi", navodi se saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su naveli i da svakako još niz značajnih datuma iz savremene istorije Crne Gore zaslužuje da se nađe o ordenskom magacinu tužilaštva.

"Mi smo smatrali da potenciramo ovih nekoliko kako ne bi pao veo zaborava na herojske podvige crnogorskog tužilaštva u neravnopravnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala", zaključuje se u saopštenju DF.

Bonus video: