DF Budva: Džaković već srušio jednu opozicionu vlast, nemamo povjerenja u njega

"Najbolje da se uvede jedna novina- da kompletan birački spisak bude glasački listić, a da svako zaokružuje onoga koga želi"
180 pregleda 6 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.09.2017. 13:59h

Jedini za koga je odbornički mandat u Budvi obezbijeđen sa strane je Stevan Džaković, saopšteno je iz Demokratskog frona Budva.

"DF Budva je upozoravao rukovodstvo PZP, NSD i DNP da je Stevan Džaković već srušio jednu opozicionu vlast u Budvi, i da je, što se tiče nas Budvana, veoma sumnjiv i da se u njega ne može imati potpuno povjerenje. Nažalost, naše sumnje su se obistinile, a centrala DF-a i konkretno oni koje Džaković proziva iz tih centrala su najodgovorniji što on danas predstavlja bitan politički faktor koji ucjenjuje vladajuću koaliciju izmišljajući različite izgovore, ultimatume i ucjene, zaboravljajući da je stavio vlastiti potpis na koalicioni ugovor kojim je garantovao da će ispoštovati ono što je potpisao", navode iz te partije.

Dodaju da, što se tiče otvorenih listi, bi bilo nepošteno, kada se već krene tim putem, da neki opštinski odbor ili rukovodstvo stranke ograničava bilo kojeg člana stranke ili čovjeka sa političkim ambicijama da se nađe među trideset i tri kandidata.

"Pa bi Džaković trebao da pojasni tu ideju kako se ti ljudi biraju. Da li se on u toj zbrinutosti zbog partijskih lista, preko koje je inače i on postajao odbornik, pitao šta je sa onima koji se za razliku od njega ne nađu među 33 kandidata, i da li bi njih eventualno građani možda prije podržali nego ove sa ,,svedene'' liste. Slijedeći tu logiku, najbolje da se uvede jedna novina- da kompletan birački spisak bude glasački listić, a da svako zaokružuje onoga koga želi."

Iz DF Budva konstatuju da baš one koji su najveći zagovornici ove ideje Budva nije podržala na prošlim izborima.

"Ova ideja nije izvorno Džakovićeva, nego drugog političara iz Budve koji je sa njom nastupao i na prošlim izborima, tako da je izgubio odbornički status koji je ranije imao preko jedne zatvorene liste, na kojoj je dobio poziciju odlukom stranke, a kada je pokušao da ,,popravi'' stvari ostao je van parlamenta. Zaključujemo da se ova nametnuta problematika koristi kao ucjena da bi se srušila vlast u Budvi. Niko nema pravo, a ponajmanje Stevan Džaković, koji je inače bio visoko kotiran na listi DF, da kritikuje nosioca liste DF, Marka Bata Carevića, čiji ugled i značaj nadmašuju priču o otvorenim i zatvorenim izbornim listama, i koga su na poslednjim izborima velikim brojem glasova i sjajnom podrškom u Sportskom centru podržali građani Budve", zaključuju iz DF Budva.

Bonus video: