DF Budva: Izgradićemo sportske terene koje će mladi moći besplatno da koriste

"Na području Bečića, Kamenova, Pržna, Svetog Stefana, pa sve do Petrovca ne postoji nijedan sportski teren koji se može koristiti bez naplaćivanja"
159 pregleda 1 komentar(a)
DF Budva, Foto: Vuk Lajović
DF Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.10.2016. 12:05h

Iako je Budva po starosnoj strukturi grad mladih nepostojanje strategije i pogrešne odluke dovele su do trenutnog stanja. Nakon svih poduhvata prethodne vlasti koje su trenutno većinom kod nadležnog tužioca, za mlade nije preostalo mnogo”, navodi se u saopštenju izborne liste "Demokratski front Budva ili ON-Marko - Bato Carević".

”Mi u DF jasno vidimo kao ogromne probleme mladih, nedostatak adekvatnog prostora za razvijanje talenata mladih u raznim oblastima, nepostojanje adekvatnih uslova za rad Centra za djecu sa posebnim potrebama, kao i nedostatak besplatnih sportskih terena i sadržaja. Tako na primjer na području Bečića, Kamenova, Pržna, Svetog Stefana, pa sve do Petrovca ne postoji nijedan sportski teren koji se može koristiti bez naplaćivanja. U Budvi postoje samo nekoliko takvih koji su u veoma lošem stanju i ne odgovaraju potrebama mladih. Danas možemo obećati da ćemo pristupiti revitalizaciji otvorenog bazena kao i izgradnji drugih multfunkcionalnih terena na kojima se mogu upražnjavati različiti sportovi koji svi mladi na teritoriji Opštine Budva mogu besplatno koristiti", poručuju iz DF.

Oni se zalažu za obezbijeđivanje najboljih mogućih uslova za Centar za djecu sa posebnim potrebama kao i za izgradnju centra za razvoj mladih u kojima bi mogli razvijati talente u raznim vrstama umjetnosti i drugim aktivnostima važnim za njihovo vaspitanje i razvoj.

Bonus video: