DF Budva: Kadrovi Crnogorske izdali volju građana

"Sjedeći sa nama u koaliciji, zadržali su svoje fotelje i privilegije, dok su istovremeno dogovarali sa DPS-om novu koaliciju, pokušavajući da prekroje izbornu volju građana na način kako je to već rađeno uz pomoć podaničkih partija i pojedinaca u Nikšiću i Kotoru"
4038 pregleda 13 komentar(a)
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović

Budvanski odbor Demokratskog fronta saopštio je da su kadrovi Crnogorske "izdali volju građana Budve prešavši na stranu DPS-a sa kojim su dogovorili koaliciju."

"Obraćamo se javnosti poslije jučerašnjih i današnjih kadrovskih promjena kako bismo upoznali građane sa razlozima koji su doveli do smjene funkcionera Crnogorske. Kao što je već poznato, kadrovi Crnogorske su postavljeni na rukovodeća mjesta zauzevši pozicije koje su po koalicionom sporazumu pripale DF-u. Ustupili ih zarad ojačavanja kapaciteta opozicije i učvršćivanja dostignuća postignutih na izborima 2016. godine. Vjerovali smo da ćemo tako na najbolji mogući način opravdati povjerenje građana i postaviti čvrst temelj novoj čevorogodišnjoj saradnji", navodi se u saopštenju.

Iz budvanskog DF-a kažu da se desilo da su se sumnje u namjere Crnogorske obistinile.

"Sjedeći sa nama u koaliciji, zadržali su svoje fotelje i privilegije, dok su istovremeno dogovarali sa DPS-om novu koaliciju, pokušavajući da prekroje izbornu volju građana na način kako je to već rađeno uz pomoć podaničkih partija i pojedinaca u Nikšiću i Kotoru. Zauzeli su mjesta puni “slatke” priče, “velikih ideja” i “planova”, a njihov će boravak na upravljačkim pozicijama ostati zapamćen po dolasku na posao kad se naspavaju a postali su poznati nepreuzimanjem i neizvršavanjem obaveza i naloga", kazali su iz budvanskog DF-a.

Dodaju da rezultata njihovog rada "nažalost nema i po tome će ostati zapamćeni i poznati i u javnosti i u opštinskoj upravi kao do sad nezabilježen primjer."

"Po neradu su, nema sumnje, bili i ostali neprevaziđeni i posebni. Smatramo stoga da pored smijenjenih funkcionera, svoje položaje treba da napuste i drugi predstavnici Crnogorske te da svoje uhlebljenje potraže u preduzećima i institucijama po kontrolom DPS-a sa kojima su otvoreno ušli u saradnju. Njih će ta saradnja u krajnjem dovesti do marginalizacije, kao što je to bio slučaj sa svima koji su izdali građane i prodali se za sitne interese pojedinaca. Da bi građanima bilo potpuno jasno o čemu se radi, podsjećamo ih da je Crnogorska otvoreno prešla na stranu svojih nalogodavaca iz DPS-a nakon odbijanja predsjednika Carevića da stavi potpis na ugovor za žičaru, i time poslušao volju vlasnika zemljišta da sene dozovoli takozvana tačkasta eksproprijacija kojom bi najveći dio parcela vlasnika ostao neupotrebljiv za bilo koju svrhu, a njima plaćen sitan novac kao nepravedno obeštećenje. Pozivamo i Danila Kastratovića, predsjednika Izvršnog odbora Turističke organizacije Budve da podnese ostavku i vrati mjesto koje mu je dato. Nemoralno je i nepošteno nastaviti rad sa kolegama u Izvršnom odboru koji dolaze iz redova predstavnika opozicije dok u isto vrijeme predstavljate DPS i njihovu politiku. Građani Budve 2016. godine su nedvosmisleno rekli ne DPS-u i njihovim satelitima i slugama, stoga smatramo da takvima nije mjesto sa opozicionim partijama i kolegama", zaključili su iz DF-a.

Bonus video: