DF Budva: Seoski turizam neiskorišćen potencijal

Kako su naveli u budvanskom DF namjera im je da u narednom periodu ozbiljno pristupe rješavanju ovih problema, jer je to uslov za razvoj seoskog turizma kao ogromnog potencijala
96 pregleda 1 komentar(a)
DF Budva, Foto: Vuk Lajović
DF Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.10.2016. 13:14h

Budvanski odbor Demokratskog fronta upozorio je da je ruralni dio Budve potpuno zanemaren, iako je riječ o ogromnom potencijalu.

“Do većine sela vode jako loši putevi ili ih uopšte i nema. Često ni sela među sobom nijesu povezana putem pa se mora ići postojećim putevima koji su višestruko duži. Svjedoci smo čak i uništavanja lokalnih puteva na načine da kamioni svojim nosivošću prevazilaze nosivost puteva, da svako ko želi da iskopa dio puta radi sprovođenja instalacija može to učiniti bez ikakve dozvole i kontrole, naravno bez obaveze da načinjenu štetu popravi. Primjera za ove slučajeve ima dovoljno. Najveći broj sela nema modernu infrastrukturu, vodovod, kanalizaciju ni internet iako su svi koji žele legalno da grade ili vrše rekonstrukciju obavezni da plate takse za komunalno opremanje”, istakli su u odboru DF-a Budve.

Kako su naveli u budvanskom DF namjera im je da u narednom periodu ozbiljno pristupe rješavanju ovih problema, jer je to uslov za razvoj seoskog turizma kao ogromnog potencijala.

“Seoski turizam mogao bi se u budućnosti najbrže razvijati. Podržavamo dalji razvoj turizma na seoskim područjima koji bi bio vezan za tradicionalne načine proizvodnje maslina vina i drugih proizvoda i koji bi sigurno privukao pažnju turista. To bi vodilo afirmaciji seokih područja i omogućilo da se uporedo sa razvojem specifične popljoprivredne proizvodnje razvija i specifična turistička ponuda. Stimulativnom kreditnom i poreskom politikom podržaćemo razvoj turističke ponude na seoskom području i povezivanje seoskog turizma sa religijskim gastronomskim i drugim vidovima turizma na čitavoj teritoriji naše Opštine”, saopštili su iz budvanskog odbora DF.

Bonus video: