DF: Budvanski vodovod ima šest direktora, gdje je nestalo 3,9 miliona eura?

"Odlukom korumpirane većine u SO Budva, došlo je do povećanja cijene usluga vode, kanalizacije i takse za brojilo na osam eura", kazao je šef odborničkog kluba Demokratskog fronta Budva, Đorđije Vujović
0 komentar(a)
Šema, Vodovod Budva, Foto: Vuk Lajović
Šema, Vodovod Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.02.2016. 14:54h

Šef odborničkog kluba Demokratskog fronta Budva, Đorđije Vujović pitao je predsjednika borda direktora gradskog Vodovoda Rada Gregovića gdje je nestalo 3,9 miliona eura zarade tog preduzeća.

On sumnja da je novac otišao na plate preglomazne administracije, koja je novom sistmetizacijom predvidjela da u tom preduzeće bude čak šest direktora, 54 šefa i rukovodioca, čak i pet savjetnika.

"Odlukom korumpirane većine u SO Budva, došlo je do povećanja cijene usluga vode, kanalizacije i takse za brojilo na osam eura. Kao osnova za povećanje cijene, poslužila je namjera pomenute većine da se preko cijene tih usluga vrati dio investicije Opštine Budva, za tretman otpadnih voda. U tom pravcu je Opština Budva, zaključila Ugovor sa Vodovodom Budva, o izmirenju dijela obaveza po istoj investiciji. Vodovod Budva je u 2015. po osnovu uvećanih cijena naplatio od građana i privrede četiri miliona eura, a u isto vrijeme Opštini Budva, po osnovu pomenute investicije uplatio samo 105.000 eura", kazao je Vujović na konferenciji za novinare.

On je zapitao gdje je završila razlika u cijeni od 3.900 000 eura.

"Gdje su naše pare? Ovo pitanje postavljam isključivo Radu Gregoviću, kao predsjedniku Borda direktora, pošto je vodovod u prethodnom periodu bio u stanju VD direktora, a sve važne odluke donosi i sprovodi isključivo on. Gregoviću, odgovorno tvrdim, da ste nenamjenski potrošili toliki novac od građana i privrede, i da za to zahtijevam vašu ličnu odgovornost. A sad ću pokazati kako se trošio novac prihodovan od povećanja cijene vode i kanalizacije, kazao je Vujović.

On je naglasio da je Vodovod Budva usvojio novu sistematizaciju radnih mjesta, naravno po partijskoj direktivi, koja izgleda kao neka hobotnica, koja uzima taj isti novac za svoje lične dohotke.

"Konkretno, Vodovodom Budva, upravlja Bord direktora, izvršni direktor, na usluzi im je i pet savjetnika, šest direktora i 54 šefa i rukovodioca sa primanjima od 700 do 1.500 eura. Neko bi pomislio da je Vodovod uspješna firma, pa da može da izdrži ovakvu predizbornu sistematizaciju. Moram da naznačim da Vodovod ima gubitke na mreži od 72 odsto, najmanje fakturisanje u prethodnih 20 godina i danas je Vodovod Budva, isključivo lokalni distributer kupljene vode po nepovoljnim cijenama. U Vodovodu Budva, vlada neznanje, nerad i nepotizam. U ime Demokratskog fronta, opozicije i građana Budve, zahtijevamo vraćanje cijena vode i kanalizacije na stari nivo, ukidanje takse na brojilo od osam eura i povraćaj svih sredstava koja su građani i privreda Budve, uplatili po osnovu povećanja cijene vode i kanalizacije. U ovom slučaju je neophodno utvrditi i odgovornost odgovornih lica u Vodovodu Budva, prvenstveno Rada Gregovića, zbog nenamjenskog trošenja novca građana i privrede", zaključio je Vujović.

Bonus video: