DF: Crnogorska vlast šalje predstavnika u Knin da učestvuje u ustaškom piru i proslavlja etničko čišćenje

"Prije 24 godine, u zločinačkoj akciji "Oluja", hrvatski ekstremisti su pobili na hiljade Srba, a sa njihovih vjekovnih ognjišta protjerali više od 250.000"
6503 pregleda 22 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Demokratski front, Demokratski front
Demokratski front, Foto: Demokratski front, Demokratski front

Tradicionalna Crna Gora osuđuje zločinačku "Oluju'", a nasljednici politike crnogorskih ustaša šalju predstavnika u Knin, saopšteno je danas iz Demokratskog fronta (DF).

"Prije 24 godine, u zločinačkoj akciji "Oluja", hrvatski ekstremisti su pobili na hiljade Srba, a sa njihovih vjekovnih ognjišta protjerali više od 250.000. Ubijani su djeca, žene, starci, a zločinci su imali snažnu podršku pojedinih NATO država i njihovih službi. Međutim, do danas niko nije odgovarao za ove zločine, čime je Haški sud pokazao da je antisrpska institucija, koja je formirana da sudi Srbima i njihovim liderima", ističe se u saopštenju DF.

Iz tog političkig saveza su dodali da nažalost, režim u Crnoj Gori i na primjeru "Oluje" pokazuje svoje izdajničko lice.

"Umjesto osude ovoga stravičnog zločina, crnogorska vlast ponovo šalje svog predstavnika u Knin, da učestvuje u ustaškom piru i proslavlja najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. Time su pljunuli i na svaku žrtvu iz Crne Gore koja je nastradala od strane hrvatske vojske i paravojske, na mučenike iz Lore koji su ubijani na najmonstruozniji način. Taj koji bude prisustvovao obilježavanju "Oluje" ne predstavlja Crnu Goru, već samo marionetski, izdajnički režim i Mila Đukanovića. Jasno je da je i većina građana Crne Gore ogorčena zbog namjere vlasti da slavi zločine nad srpskim narodom", kazali su iz DF.

U saopštenju se navodi i da će predsjednici Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske narodne partije (DNP) i članovi predsjedništva DF Andrija Mandić i Milan Knežević "prisustvovati Danu sjećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj zločinačkoj akciji "Oluja" koji će biti obilježen na platou ispred manastira Krušedol".

"Tako će oni koji predstavljaju tradicionalnu Crnu Goru i koji se bore za vrijednosti naših predaka biti sa svojim narodom na Danu sjećanja na srpske žrtve, dok će nasljednici Sekule Drljevića i politike crnogorskih ustaša biti na obilježavanju "Oluje", zaklučuje se u saopštenju DF.

Bonus video: