DF: I Marković da podnese ostavku

"Tako bi i u praksi potvrdio svoju priču da je za rešavanje krize u Crnoj Gori kroz dijalog i dogovor"
3835 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Facebook, Facebook
Ilustracija, Foto: Facebook, Facebook

Demokratski front pozvao je premijera Duška Markovića podnese ostavku.

Oni su to saopštili reagujući na današnju ostavku Pavla Radulovića.

"Demokratski Front u kontinuitetu upozorava da je korupcija u Crnoj Gori postala sistemska i da je kao kancer zahvatila i razorila sve institucije sistema. Nepodnošljivi smrad truleži od raspadanja institucija države danas se širi Crnom Gorom. Svaki dan naša javnost je zapljusnuta dokazima koji nedvosmisleno pokazuju da u Crnoj Gori ne vladaju ni zakoni ni institucije i da je odnos prema korupciji postao odnos prema vitalnim interesima ovog naroda i države. Ostavka Ministra Radulovića je pokazala da i u režimu postoje ljudi koji nijesu spremni da mirno prihvataju lopovluk i kriminal , bez ikakvog osjećaja političke odgovornosti", kazali su iz DF-a.

DF poziva Duška Markovića, kao premijera da podnese ostavku i "da se ne sakriva iza ostavke ministra kojeg je on predložio."

Povezani članci

01. Novembar 2019.

Pavle Radulović podnio ostavku

"Distanciranje Markovića i Pažina od Stankovića i Katnića, danas kada svi u Crnoj Gori vide da je tužilaštvo leglo korupcije i organizovanog kriminala, mi doživljavamo kao najobičnije licemjerje i posljedicu pritisaka međunarodne zajednice, koja od Đukanovića i Markovića traže hitnu smjenu Stankovića i Katnića. Mi u DF odlično pamtimo kako je Vlada Duška Markovića, nagrađivala stanovima i bonusima tužioca Čađenovića zbog lažnog suđenja liderima DF. Zato DF poziva Duška Markovića da odmah podnese ostavku zbog iste objektivne odgovornosti, na koju pozivaju Stankovića i Katnića da podnesu ostavke", saopštneo je iz DF-a.

Demokratski front kazao da je bi ostavka Duška Markovića i pad Vlade otvorio politički proces dijaloga o rešavanju duboke sistemske političke krize koja ugrožava vitalne interese naroda i države .

"DF pozdravlja primjer ministra Radulovića i pozivamo Duška Markovića da stane iza svoga ministra i podnese ostavku. Tako bi i u praksi potvrdio svoju priču da je za rešavanje krize u Crnoj Gori kroz dijalog i dogovor", kazali su iz DF-a

Bonus video: