DF i SDP traže saslušanje nadležnih zbog tajnog nadzora

Zahtjev su podnijeli Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Predrag Bulatović i Ranko Krivokapić i traže da se saslušaju čelnici tužilaštva, ministarstva unutrašnjih poslova, policije i Agencije za nacionalnu bezbjednos
1797 pregleda 1 komentar(a)
Sa ranije sjednice Odbor za bezbjednost, Foto: Zoran Đurić
Sa ranije sjednice Odbor za bezbjednost, Foto: Zoran Đurić

Članovi Odbora za bezbjednost iz Demokratskog fronta (DF) i Socijaldemokratske partije zatražili su da se održi sjednica Odbora za bezbjednost jer su, na osnovu mjera tajnog nadzora, Vrhovni državni tužilac i Glavni specijalni tužilac na zvaničnim sajtovima u julu 2017. godine objavili telefonske i sms komunikacije.

Oni tvrde da su objavljeni i "montirani razgovori iz podgoričkog kafića poslanika DF-a".

Zahtjev su podnijeli Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Predrag Bulatović i Ranko Krivokapić i traže da se saslušaju čelnici tužilaštva, ministarstva unutrašnjih poslova, policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Prije početka današnje sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu, u ime predlagača, član Odbora Predrag Bulatović je dodatno informisao članove o tom zahtjevu.

"Mi želimo ovim saslušanjem da unaprijedimo parlamentarni nadzor nad tajnim praćenjima uopšte, a posebno poslanika i opozicionih političara", kaže se u zahtjevu.

Poslanici DF-a i SDP-a traže da se sjednica Odbora održi do 31. jula.

Bonus video: