DF i SNP po mustri iz Berana, ali ima problema sa listom

Dvije strane još pregovaraju o raspodjeli mjesta na listi, a kandidaturu je povukao Bajčetić
87 pregleda 8 komentar(a)
Željka Savković, Foto: Filip Roganović
Željka Savković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.04.2018. 16:01h

Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP) nastupiće zajedno na izborima u Podgorici 27. septembra, ali izborna lista još nije zaključena jer se dvije strane još nisu dogovorile koliko će kome pripasti mjesta, saznaju “Vijesti” iz koalicije.

Listu predvodi poslanik DF-a Slaven Radunović a SNP-u će pripasti drugo mjesto na listi. Na njemu se ne očekuje šef OO SNP Dragan Ivanović nego predsjednik mladih Bogdan Božović. To je potvrdilo više izvora “Vijesti”.

Treće mjesto trebalo bi da pripadne potpredsjednici Pokreta za promjene Branki Bošnjak, a četvrto predsjedniku podgoričkog odbora Demokratske narodne partije Jovu Pejoviću.

Nova srpska demokratija planira da jedno od mjesta ustupi Radničkoj partiji, koje bi popunila Željka Savković. Savkovićevu je javnost upoznala kao predvodnica protesta majki koje su ostale bez naknada.

Da postoje problemi u sastavljanju liste potvrđuje i to da je, na primjer, Nikola Bajčetić iz PzP-a povukao svoju kandidaturu, mada se očekivalo da bude visoko na listi. A na njoj nema ni Nikole Jovanovića iz DNP-a.

Bajčetić nije želio da komentariše povlačenje sa liste.

Međutim, pozvao je sve da se posvete prije svega smjeni Demokratske partije socijalista sa vlasti u glavnom gradu.

“Saradnja DF-a i SNP-a se u Beranama pokazala veoma uspješnom. Želimo da tu sinergiju iskoristimo za pobjedu u Podgorici,” kazao je on “Vijestima”.

Rok za predaju liste je 2. maj za glavni grad i još deset opština u kojima će izbori biti održani 27. maja.

Bonus video: