DF i SNP već dijele funkcije u Kolašinu

Izvor iz SDP-a je rekao da će oni “teško prepustiti” funkciju gradonačelnika Miloševiću ili Dožiću s obzirom na ranije uloge na političkoj sceni
150 pregleda 6 komentar(a)
Đuro Milošević, Foto: Dragana Šćepanović
Đuro Milošević, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 04.07.2014. 20:48h

Loklani čelnici DF-a, SNP-a i koalicije “Za evropsko lice Kolašina” desetak dana vode neformalne pregovore o formiranju vlasti u Kolašinu.

Prema informacijama “Vijesti”, koalicija Socijaldemokratske partije (SDP) i Pozitivne obećala je opozicionim partijama da će vlast formirati sa njima, ali za sada DF-u i SNP-u nijesu uputili konkretne zahtjeve kada je riječ o podjeli funkcija.

Dok čekaju da se to dogodi, DF i SNP napravili su načelan dogovor o kadrovskim rješenjima u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, kazao je izvor “Vijesti” iz opozicije.

Tako su DF i SNP dogovorili da budući gradonačelnik bude nosilac liste DF-a Aleksandar Dožić, dok je funkcija predsjednika SO ili potpredsjednika Opštine planirana za Đura Miloševića, nosioca liste SNP-a.

Međutim, izvor iz SDP-a je rekao da će oni “teško prepustiti” funkciju gradonačelnika Miloševiću ili Dožiću s obzirom na ranije uloge na političkoj sceni.

Dožić je, kao funkcioner Grupe građana koja je bila u koaliciji sa DPS-om, bio direktor Javnog preduzeća Komunalno do 2010, da bi potom prešao u SNP, pa u DF. Milošević je bio potpredsjednik Opštine do prije dvije godine, a tu funkciju je obavaljao kao funkcioner Grupe građana.

Prema informacijama “Vijesti” iz opozicije, DF i SNP su već bili dogovorili i da konstitutivna sjednica SO Kolašin bude održana najkasnije do 8. jula, ali je to neizvjesno nakon jučerašnje sjednice OIK-a na kojoj je šest članova potpisalo zapisnik o konačnim rezulatima izbora, a šest odbilo to da učini. Zapisnik o konačnim rezultatima izbora potpisali su predstavnici DF, SNP i koalicije “Za evropsko lice Kolašina”, dok su predstavnici DPS i Grupe građana u OIK-u to odbili da učine. Predsjednik OIK Zoran Vlahović kazao je za “Vijesti” da on “ne zna” da li takva situacija znači da je izborni proces u Kolašinu okončan, odnosno da li će opet biti izbora na biračkom mjestu u Đuđevini na kojoj je koalicija SDP-Pozitivne osvojila dodatni mandata na štetu DPS-a.

DIK je poništio odluku OIK o novim izborima u Đuđevini. Ustavni sud je odbacio žalbu koju je na odluku DIK odnijela Grupa birača (GB).

Bonus video: