DF: Iz budžetskih rezervi će da kupuju glasove u Pljevljima

Odbornici DPS-a BS i SDP-a podržali donošenje takve odluke, kao i odbornici SNP-a koji ne smatraju da u odluci ima išta sporno
0 komentar(a)
SO Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
SO Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 29.05.2015. 19:58h

Odbornici DF-a optužili su juče lokalnu vlast u Pljevljima da kroz odluku o korišćenju sredstava tekuće budžetske rezerve, koja je juče usvojena na sjednici Skupštine opštine pokušavaju da stvore uslove, kako bi ubuduće mogli opštinskim novcem da kupuju glasove, jer to više ne mogu da rade preko Centra za socijalni rad.

U SNP-u nijesu smatrali tako, pa su njihovi odbornici juče zajedno sa odbornicima DPS-a BS i SDP-a podržali donošenje takve odluke.

Šef odborničkog kluba DF Milan Lekić najavio je da će podnijeti žalbu Ustavnom sudu jer smatraju da je donošenjem ove odluke prekršen Zakon, jer se jednim od članova predviđa da se stalna budžetska rezerva koristi za nepredviđene poslove koji se finansiraju iz budžeta.

Odbornici Fronta bili su i protiv predloga Odluke o lokalnim komunalnim taksama jer je po njima sporna naplata za parkiranje na uređenim i obilježenim mjestima u gradu. Prema predlogu te odluke mjesečna taksa za motorna vozila je 12 eura, a za korišćenje parking prostora u okviru podzemne garaže, utvrđuje se mjesečna taksa po parking mjestu.

U Frontu smatraju da je namjera lokalne vlasti da naplaćuje parkiranje u gradu atak na budžet građana koji su ionako osiromašeni, te da će parkinzi ostati prazni jer će građani svoja vozila parkirati na drugim mjestima.

Naplata usluge parkiranja po satu na ulici tek treba da se odredi, a ranije je predloženo da se parkiranja u podzemnoj garaži naplaćuje po cijeni od 30 centi po satu. Usvojena je i odluka o promjeni Statuta Biblioteke “Stevan Samardžić”, pa direktor biblioteke neće morati ništa znati o bibliotečkoj djelatnosti

Bonus video: