DF: Lopovska družina DPS odgovorna za dešavanja 16. oktobra

U saopštenju se dodaje da nije nikakva tajna da vrh DPS-a ili kako u DF-u kažu "lopovske družine" čine dokazane "kukavice, izdajice i najniži bijednici"
62 pregleda 45 komentar(a)
DF, američka ambasada, Foto: Zoran Đurić
DF, američka ambasada, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.10.2016. 13:12h

Funkcioneri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Strahinja Bulajić, Branko Radulović i Predrag Bulatović kazali su da nema nikakve dileme da iza svih dešavanja na dan izbora stoji Demokratska partija socijalista (DPS) "kojoj je nečasno ponašanje zaštitini znak."

"Nema nikakve dileme da iza svih ružnih dešavanja na dan izbora stoji DPS, tačnije, rukovodstvo lopovske družine kojoj je nečasno i nesojsko ponašanje zaštitni znak", kazali su iz DF-a.

U saopštenju se dodaje da nije nikakva tajna da vrh DPS-a ili kako u DF-u kažu "lopovske družine" čine dokazane "kukavice, izdajice i najniži bijednici."

"Oni vjeruju da bez ikakve odgovornosti ili zaslužene kazne, svakoga čovjeka u Crnoj Gori mogu potkupiti, zaplašiti, oklevetati ili, u krajnjem, ubiti", kazali su iz DF-a.

Funkcioneri Demokratskog fronta su kazali da su iz DPS-a počeli da prijete rukovodstvu DF zatvorom u Spužu zbog prozirnih i naivnih terorističkih montaža.

Iz DF-a su kazali da je lažiranim državnim udarom Milo Đukanović nastojao da ostvari nekoliko ciljeva.

"Prvo, u slučaju potpunog kraha DPS-a na izborima dobio bi povod za uvođenje vanrednog stanja i proglašavanje izbornih rezultata ništavnim. Drugo, puštanjem u javnost ove informacije na dan glasanja izvršen je pritisak na dio opozicionog glasačkog tijela da na izbore ne izađe. Treće, lažiranje državnog udara u budućnosti vladajućem režimu može poslužiti kao izgovor za montiranje sudskih procesa protiv lidera DF-a. O ovim scenarijima smo javnost i specijalnog državnog tužioca obavijestili pet dana prije izbora, pa tako ova naša analiza nije post festum. Ogorčeni smo na Milivoja Katnića koji je bio upoznat sa svim ovim činjenicama, a koji je na dan izbora otvoreno podržao DPS i njihove montaže i izmišljotine. U toku je realizacija trećeg scenarija, pa smo dužni da ponovo unaprijed upozorimo sve ranije adrese da ne srljaju dublje u vlastitom poniženju. U suprotnom, politička kriza će se oteti svakoj vrsti kontrole, a posledice mogu biti strašne, jer će se preći sve crvene linije koje označavaju granicu odbrane vlastite časti i života.", kazali su funckioneri DF-a.

Oni su dodali da su crnogorske institucije pod kontrolom "diktatora", a DF očekuje da će one opet biti zloupotrijebljene, pa su dužni da obavijeste "kompromitaciji sklone nosioce pravosudne vlasti" da zbog dramatične situacije u kojoj se može naći Crna Gora ne dozvole da bilo ko kako su iz DF-a kazali "mlati sa njima."

"DF nastavlja svoju borbu za slobodnu Crnu Goru. Nema predaje. Do slobode", poručili su iz ovog saveza.

Bonus video: