DF: Makedonci pokazali da je slobodna volja naroda jača od Soroša, globalista...

"DF poziva sve građane Crne Gore da se ugledamo na Makedonce i sve krupne političke odluke donosimo konsultujući narod kroz fer i slobodne rederendume"
141 pregleda 22 komentar(a)
Makedonija, pristalice bojkota referenduma, Foto: Reuters
Makedonija, pristalice bojkota referenduma, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.09.2018. 19:00h

Danas je makedonski narod održao jednu veliki lekciju svima na Balkanu, a posebno nama u Crnoj Gori, kako se mirno, dostojanstveno, hrabro i patriotski čuva sosptveni identitet, demokratija i suverenost, saopšteno je večeras iz Demokratskog fronta (DF).

Širom Makedonije večeras u 19 sati zatvorena su birališta na kojima su se građani izjašnjavali na referendumu o promjeni imena države u Republika Sjeverna Makedonija. Na referendumu o imenu države do 18.30 glasalo je 34,09 odsto birača, saopštila je Državna izborna komisija (DIK).

"I pored nezapamćenog miješanja stranog faktora, nepoštenog i dvosmislenog pitanja, pritisaka iz Brisela, Berlina, Vašingtona, Pariza, Makedonci su danas pokazali da je slobodna volja naroda jača od Soroša, globalista i njihovih marioneta. Koristimo ovu priliku da čestitamo makedonskom narodu na pokazanoj istorijskoj odgovornosti za očuvanje nacionalnog i državnog dostojanstva. DF poziva sve građane Crne Gore da se ugledamo na Makedonce i sve krupne političke odluke donosimo konsultujući narod kroz fer i slobodne rederendume", navodi se u saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su dodali da me služi na čast Crnoj Gori kada se njen premijer javno hvali da su donosili odluke protiv kojih je 80% naroda.

"U prošlosti su se Makedonci divili časti, snazi i slobodarstvu naših predaka, a u ovom vremenu mi sa velikim poštovanjem gledamo na otpor koji je raznim moćnicima demonstrirao taj mali ponosni narod. Ako mogu Makedonci, možemo i mi. Sloboda ili ništa", zaključuje se u saopštenju DF.

Bonus video: