DF: Milačićevo pravo da iskaže protest protiv korupcije

"Povrede Marka Milačića možda se od javnosti žele prikrivati kao i povrede Čake Ivanovića tako što bi neki režimlija odlučio da ga 'stavi' u zatvor", smatraju u DF-u
1738 pregleda 12 komentar(a)
Hapšenje Milačića danas u Podgorici, Foto: Zoran Đurić
Hapšenje Milačića danas u Podgorici, Foto: Zoran Đurić

Demokratski front osudio je današnje hapšenje predsjednika Prave Crne Gore, Marka Milačića, ocijenivši da je policija primijenila "neosnovanu i prekomjernu silu".

"On, kao i svi drugi građani, ima pravo da iskaže protest protiv korupcije u tužilaštvu i to na način na koji sam procjenjuje da treba. Kako DF odavno ukazuje, a što je danas Milačić posebno potencirao, institucije sistema su potpuno mrtve, tako da mi ne očekujemo da će se policija i nadležni organi u njegovom slučaju ponašati nešto drugačije nego u odnosu na slučaj Čake Ivanovića, vođe navijača Budućnosti, koji i dalje čami nevin u spuškom kazamatu", navode iz DF-a.

Oni su pozvali nadležne da odmah oslobode Milačića.

"Povrede Marka Milačića možda se od javnosti žele prikrivati kao i povrede Čake Ivanovića tako što bi neki režimlija odlučio da ga “stavi” u zatvor. DF poziva donosioce takvih odluka da ne rade to nego da odmah oslobode Marka Milačića. Ubrzo će doći promjene u Crnoj Gori i ovi koji gone ljude zbog njihovih političkih i drugih stavova i uvjerenja će biti predmet gonjenja slobodnih institucija sistema", saopšteno je iz DF-a.

Bonus video: