DF: Mugoša praznim riječima prikriva nerad

Sve do današnjeg saopštenja kabineta gradonačelnika mi nismo dobili odgovor nadležnih organa, navode iz DF-a
106 komentar(a)
Podgorica, Foto: Čitalac reporter
Podgorica, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 12.05.2014. 20:30h

Saopštenje kabineta gradonačelnika je najbolja slika crnogorske stvarnosti, smatraju u Demokratskom frontu.

"Pokušaj da se praznim riječima prikrije loša namjera i nerad je ono što odlikuje Mugošino upravljanje gradom. Apsolutna je neistina da je Demokratski front dobio informaciju o zauzetosti Stadiona malih sportova. Sve do današnjeg saopštenja kabineta gradonačelnika mi nismo dobili odgovor nadležnih organa. Baš iz razloga bolje organizovanosti i usklađivanja termina sa ostalim učesnicima izborne utakmice, zatražili smo u zahtjevu da nam odgovore u što hitnijem roku", navodi se u saopštenju DF-a.

Kako navode, neodgovorno ponašanje je namjera odlazećeg gradonačelnika da, kroz sistem kojim on upravlja, kontroliše sva dešavanja i volju naroda Podgorice.

"Krajnje je nekulturno da politička partija, kao učesnik izbora, ne dobije traženu informaciju na vrijeme. Jedina istina jeste da je DF predao zahtjev 8. maja, što nas dovodi do poražavajuće činjenice da neodgovornim službenicima treba pet dana da pogledaju kalendar dešavanja, zauzetost određenih objekata i o tome obavijeste zainteresovanu stranu.

Obećavamo građanima Podgorice da će posle 25. maja, pobjedom Demokratskog fronta, Glavni grad dobiti kvalitetno i odgovorno upravljanje kakvo dolikuje Podgorici", zaključuje se.

Milovac Mugoši: Cijela Crna Gora čula kako DPS dogovara krađu glasova

Izjava Miomira Mugoše, odlazećeg gradonačelnika Podgorice, da je afera "Snimak" zakuvana u kancelarijama MANS-a predstavlja vrhunac licemjera, jer cijela Crna Gora je mogla da čuje "prvake" DPS-a kako na zatvorenoj sjednici Glavnog odbora DPS-a planiraju krađu glasova i zloupotrebu državnih fondova u partijske svrhe, ocijenio je Dejan Milovac iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora.

Milovac je podsjetio da u to ne sumnja ni Evropska unija koja je puno procesuiranje afere "Snimak" prepoznala kao jedan od ključnih preduslova za izgradnju povjerenja građana u izborni proces u Crnoj Gori.

"Kada je konkretno odlazeći gradonačelnik Podgorice, Mugoša u pitanju, javnosti i nije potreban bilo kakav snimak da bi uvidjeli o kakvom demokratskom "velikanu" se radi, jer je njegov način "poštovanja zakona" jedna od stvari koje su obilježile njegovu dugogodišnju karijeru na čelu glavnog grada.

Miomira Mugoše se se odrekli najbliži partijski drugovi, što dovoljno govori do koje mjere je ponašanje Mugoše postalo teret o vratu čak i partije koja je sve više prepoznatljiva po brutalnoj krađi glasova i zloupotrebi državnih fondova.

U tom smislu je i očekivana nervoza Mugoše jer ga nakon "puštanja niz vodu" od strane DPS-a čekaju brojne krivične prijave, od kojih je mnoge podnio upravo MANS, pa nam je takođe razumljiva i njegova opsjednutost našom organizacijom i blijedi pokušaji da besmislenim optužbama diskredituje naš rad", naveo je Milovac.

On je poručio da će MANS nastaviti da istražuje izbornu i ostale korupcije i pokaže građanima Crne Gore ko su ljudi koji se bave kriminalom, jer nadležne institucije to neće da rade.

"Ključni nosioci borbe protiv korupcije kao što su policija i tužilaštvo su već pokazali svoje domete tokom prethodnih izbora, a potpuna pasivnost kada su u pitanju novi snimci kupovine ličnih karata potvrđuju njihovu politizovanost", dodao je Milovac.

DF: Mugoša nas opstruira

Pet dana nakon podnošenja zahtjeva za korišćenje Stadiona malih sportova u Podgorici za završni predizborni skup, 20. maja, Demokratski front nije dobio odgovor Glavnog grada, a nakon više telefonskih poziva, toj partiji je stigao odgovor da je zahtjev "zaglavio" u kabinetu gradonačelnika Miomira Mugoše.

"Demokratski front je prije pet dana predao Arhivi Glavnog grada zahtjev za korišćenje Stadiona malih sportova u Podgorici 20. maja, kada je planiran završni predizborni skup. U želji da na primjeren način završi svoju kampanju u Glavnom gradu, DF je zatražio pomenuti prostor kao možda i jedini funkcionalni sportski teren na otvorenom, na kojem bi pored predizbornog skupa bilo moguće organizovati i muzički hepening, kao poklon Mladih DF-a Podgorici.

Ni nakon 5 dana od podnošenja zahtjeva, službe Glavnog grada se nisu udostojile da nam pošalju odgovor na naš zahtjev. Na svaki poziv ka službama Glavnog grada bili smo preusmjeravani na neke druge organe i tek nakon pedesetak poziva, dobili smo adresu gdje je zahtjev "zaglavio" - kabinet gradonačelnika Podgorice", saopšteno je iz Demokratskog fronta.

U toj partiji navode da je takav postupak "nemoguće drugačije protumačiti osim kao najprimitivniji pokušaj odlazećeg gradonačelnika da uigranim neodgovornim službama pokuša da opstruira planove Demokratskog fronta i malograđanskim potezima pridobije političke poene u svojoj partiji".

"Ovakav potez je samo još jedan u nizu dokaza na koji način je Podgorica bila vođena u periodu njegovog 'šerifovanja'", navodi se u saopštenju DF.

Iz te partije su pozvali odgovorne u službama Glavnog grada da stanu na put toj "primitivnoj igri gospodina Mugoše i da svoj posao obavljaju u skladu sa profesionalnim i ljudskim normama".

"A odlazećem gradonačelniku poručujemo da će Demokratski front, i pored njegovih pokušaja da opstruira naš rad, preuzeti ključeve Podgorice i napokon uvesti red u funkcionisanje Glavnog grada", kazali su u DF.

Mugoša: Neutemeljene i lažne optužbe

Optužbe Demokratskog fronta na račun Kabineta gradonačelnika dr Miomira Mugoše i gradskih vlasti potvrđuju da se politički program ove koalicije svodi jedino na iznošenje neutemeljenih i lažnih optužbi, navodi se u saopštenju iz Kabineta Mugoše.

"Poslije otkrića da je afera „Snimak” izmišljena i montirana u prostorijama MANS-a i uz pomoć Demokratskog fronta servirana u javnost, očigledno se javila potreba za novim optužbama kako bi se diskreditovali nosioci vlasti.

Najbolji dokaz da i dalje pokušavaju da podmeću i dezinformišu javnost je činjenica da se DF 8. maja poslije podne obratio sa zahtjevom za korišćenje Stadiona malih sportova za završnu konvenciju 20. maja, iako su znali da je taj termin izdat još 25. aprila koaliciji „Evropsko lice Podgorice”", navodi se u saopštenju.

Iz Kabineta navode da je nejasno da li su dvije koalicije planirale da održe zajedničku završnu konvenciju, ali u svakom slučaju, predlažu da sporna pitanja riješe međusobno, bez uplitanja institucija Glavnog grada.

Bonus video: