DF: Nema potrebe za novim izborima u Nikšiću

Vučurović smatra da nadležne institucije, a prije svih državni tužilac, treba da spriječe prekrajanje volje naroda u Nikšića
15 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.12.2012. 13:25h

U Nikšiću nije potrebno da budu organizovani novi izbori, treba samo da bude ispoštovana volja građana koji su većinski glasali za opozicione partije, smatraju u Demokratskom frontu (DF).

Komentarišući stav Socijaldemokratske partije da su novi izbori najpravednije i najbolje rješenje za situaciju u Nikšiću, funkcioner DF-a Jovan Vučurović rekao je u tom gradu prvenstveno treba da bude ispoštovana volja građana, koji su, kako je naveo, 14. oktobra poslali Demokratsku partiju socijalista u opoziciju, jer je ta stranka uništila grad.

"Dakle, nema potrebe za novim izborima u Nikšiću, jer su građani jasno saopštili svoj stav i mi treba da se izborimo za to da bude ispoštovana volja naroda, odnosno osnovni demokratski principi", rekao je Vučurović agenciji MINA.

Đurović je u četvrtak zajedno sa odbornicima koalicije Evropski Nikšić napustio sjednicu lokalnog parlamenta zbog čega opozicija nije imala kvorum da traži da se ponovo glasa za predsjednika Skupštine, ocjenujujući da je bilo neregularnosti u glasanju kada je pobijedila predstavnica vlasti Sonja Nikčević.

Vučurović smatra da nadležne institucije, a prije svih državni tužilac, treba da spriječe prekrajanje volje naroda u Nikšića- kako bi se, kako je rekaom, jednom stalo na put onima koji su navikli da na vlast dolaze golom silom, uz pomoć tajnih službi i organizovanog kriminala.

"Umjesto da se DPS pred građanima Nikšića stidi zbog svega što su uradili u prethodnom periodu, oni se otvoreno rugaju Nikšićanima i pokušavaju da svoj ubjedljiv poraz na izborima, prijetnjama i ucjenama pretvore u uspjeh", smatra Vučurović.

On je rekao, da će mandatar za sastav nove vlade Milo Đukanović kao inspirator svega, koliko god to pogađalo njegovu sujetu, ipak morati da se pomiri sa činjenicom da su građani Nikšića demokratskim putem, na izborima, saopštili da je njegova i politika njegove partije loša.

"I da na čelo grada žele da vide ljude koji nijesu korumpirani i koji će raditi za dobro svih građana", zaključio je Vučurović.

Bonus video: