DF: Opozicija trebalo odmah da ode i da nam se priključi

"Ideja da se kupovinom vremena, jalovim raspravama oko izmjena zakonodavstva i ponovno formiranje beskorisnih i neuspješnih radnih grupa, opozicija uvede u još jedne izbore koji će biti održani po receptu iz afere Snimak, nema podršku DF", navodi se u saopštenju
10 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.12.2015. 12:31h

Demokratski front danas je saopštio da je, poslije sastanka Ranka Krivokapića sa predstavnicima parlamentarnih političkih partija, još sigurniji u uspjeh metoda političke borbe koje je odabrao i poručio da nastavlja sa mirnim protestima do formiranja prelazne vlade.

DF je, kako se navodi, iznenađen reakcijom opozicije na dijalogu koji je organizovao Krivokapić, nakon što je premijer Milo Đukanovič odbio formiranje prelazne vlade, što je bio glavni zahtjev onih opozicionih stranaka koje su prisustvovale sastanku.

"Umjesto da odmah ustanu sa stola i objave priključivanju DF u organizaciji sljedećih protesta, što su javno više puta obećavali, oni su prihvatili formiranje nekih radnih grupa, koje su se ranije pokazale kao neuspješne u sprečavanju izbornih krađa, i pošli u kabinet Krivokapića, da se uz kafu dogovaraju o narednim potezima", kaže se u saopštenju Predsjedništva DF.

Kako se navodi, odluka DF da ne učestvuje u novoj farsi u režiji Đukanovića i Krivokapića, koja ima za cilj da prevari opoziciju i izmanipuliše sa opozicionim biračima, pokazala se ispravnom i odgovornom.

"Ideja da se kupovinom vremena, jalovim raspravama oko izmjena zakonodavstva i ponovno formiranje beskorisnih i neuspješnih radnih grupa, opozicija uvede u još jedne izbore koji će biti održani po receptu iz afere Snimak, nema podršku DF", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo DF je poručilo da od ostatka opozicije očekuje veoma jasnu odluku da li su odustajanjem od prelazne vlade, odustali od borbe za fer i slobodne izbore, koji su najavljivali u slučaju da je DPS ne prihvati.

"Đukanović je jasno odmah odbio formiranje prelazne vlade i sada je na opoziciji koja je učestvovala na sastanku da obavijesti javnost da li će se pridružiti politici protesta koju već tri mjeseca uspješno vodi DF", navode iz DPS-a.

Predsjedništvo DF je, kako se ističe, još sigurnije u uspjeh metoda političke borbe koje je taj savez odabrao i nastavlja sa politikom mirnih, nenasilnih, ali upornih i odlučnih protesta, sve do ispunjenja zahtjeva – formiranja prelazne vlade.

Bonus video: