DF osudio saslušanje Milačića

"Nedavno je čitava Crna Gora imala priliku da vidi kako su albanske stranke u Tuzima proslavile pobjedu na izborima, noseći zastave terorističke UČK, uz frenetično skandiranje onima koji su počinili monstruzne zločine nad srpskim i crnogorskim narodom na Kosovu i MetohijI"
1551 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Facebook
Ilustracija, Foto: Facebook

Demokratski front najoštrije je osuđudio današnje saslušanje Marka Milačića zbog nedavnog spaljivanja NATO zastave na trgu u Podgorici.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić jutros je saslušan u policiji zbog paljenja NATO zastave povodom 70 godina NATO saveza i 20 godina od bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ).

"Na ovaj način se nastavlja brutalno gušenje Ustavom proklamovanih demokratskih sloboda zbog iznošenja javnog stava i mišljenja. Nedavno je čitava Crna Gora imala priliku da vidi kako su albanske stranke u Tuzima proslavile pobjedu na izborima, noseći zastave terorističke UČK, uz frenetično skandiranje onima koji su počinili monstruzne zločine nad srpskim i crnogorskim narodom na Kosovu i Metohiji. Međutim, to nije bilo dovoljno ni za tužilački izviđaj, već je od strane režimskih zvaničnika ovaj čin okvalifikovan kao demokratski iskorak za koji treba imati razumijevanja. Čak i u SAD-u, državi koja je glavni pokrovitelj NATO-a, dozvoljeno je slobodno izražavanje političkih stavova, i po tome je ova zemlja jedan od simbola demokratije", kazali su iz DF-a.

Iz ove partije su saopštili da u Crnoj Gori, izgleda, "svaki drugačiji stav od režimskog podliježe krivično-pravnom gonjenju, što predstavlja još jedan dokaz o političkoj zarobljenosti pravosudnih institucija."

"Obračuni s političkim protivnicima u Crnoj Gori postali su pravilo, kojim se pokušava ugušiti svaki vid demokratskog otpora kako bi se pod oblandom zakona zaokružio ovaj totalitarni sistem. Zato ideju demokratskog oslobođenja Crne Gore kroz instuticionalne i vaniinstitucionalne aktivnosti treba još snažnije podržati u cilju zaustavljanja ovog režimsko-pravosudnog progona protivnika režima", rečeno je iz Demokratskog fronta.

Bonus video: