DF: Osuđujemo prekomjernu upotrebu sile, policija bez osnova privodi građane - Vijesti.me
"ZLOUPOTREBA ZAKONA"

DF: Osuđujemo prekomjernu upotrebu sile, policija bez osnova privodi građane

"Prema informacijama, kojima raspolaže DF, sinoć su stotine policajaca patrolirale zetskim ulicama, bez ikakvog razloga privodile mladiće, a neke i maltretirali"

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Demokratski front)

Demokratski front osudio je, kako su saopštili prekomjernu upotrebu sile i "brutalnu zolupotrebu zakona od strane pripadnika policije".

Iz te političke grupacije tvrde da policija "ovih dana bez ikakvog osnova privodi slobodne građane, koji na ulicama crnogorskih gradova mirno protestuju zbog donošenja diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti". 

"Prema informacijama, kojima raspolaže DF, sinoć su stotine policajaca patrolirale zetskim ulicama, bez ikakvog razloga privodile mladiće, a neke i maltretirali. Na ovaj način Đukanović, koji slavi Novu godinu daleko od Crne Gore, u dalekom Majamiju, šalje poruku kako je spreman da izazove i građanske sukobe, dok on sa bezbjedne distance posmatra obračun policije sa vjerujućim narodom".

DF je osudio i, kako su naveli "jedan vid pravosudne sprdnje, koja se sprovodi nad Markom Milačićem".

"Kojeg, svako malo, puštaju i privode demonstrirajući silu nad jednim nemoćnim čovjekom. Zato još jednom pozivamo Mila Đukanovića da povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti i otpočne dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom, pošto, kako kaza naš mitropolit Amfilohije, „Boga još niko nije pobijedio", zaključuje se u saopštenju DF-a.


Vidi sve komentare