DF: Ovo je rješenje za fer i poštene izbore, ovo može sprovesti jedino tehnička vlada

Milutin Đukanović je saopštio da su ovo neophodni uslovi da bi izbori bili regularni
4893 pregleda 25 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milutin Đukanović, Foto: Savo Prelević

Šef Kluba poslanika Demokratskog Fronta, Milutin Đukanović rekao je da ova partija od osnivanja predlaže model održavanja svih izbora u jednom danu, "ali to nije dovoljan preduslov da bi izbori bili regularni."

Iz DF-a su poslali i video koji su nazvali "Rješenje DF-a za fer i poštene izbore - digitalizacija izbornog procesa".

Đukanović je rekao da "implementaciju ovih i sličnih rješenja može sprovesti jedino tehnička vlada."

"Neophodno je da se iz biračkog spiska očiste fantom birači, da se utvrdi ko zaista ima prebivalište u Crnoj Gori, samim tim i pravo glasa, da se uvedu biometrijske lične karte i otisak prsta kao dio elektronske identifikacije birača i omogući se glasanje putem tač skrina", rekao je Đukanović.

On je saopštio da su ovo neophodni uslovi da bi izbori bili regularni.

"Demokratski front ima rješenja za otklanjanje svih ovih nepravilnosti. Danas predstavljamo rješenje koje omogućava: Mnogo jednostavnije i pouzdanije glasanje, tajnost glasanja zagarantovana, nema glasanja fantom birača, nema višestrukog glasanja, nema unaprijed zaokruženih glasačkih listića, nema označavanja glasačkih listića, nema brojanja glasova, rezultati su poznati odmah nakon zatvaranja biračkih mjesta. Implementaciju ovih i sličnih rješenja može sprovesti jedino tehnička vlada", zaključio je Đukanović.

Bonus video: