DF pokreće inicijativu za nepovjerenje Vladi prije smjene Krivokapića

Milić je na sastanak pozvao predsjednike svih opozicionih stranaka, kako bi pokušali naći jedinstven dogovor o tome koje poteze treba povući kako bi doprinijeli rješavanju produbljene političke krize i pokazali odgovoran odnos prema teškom ekonomsko-socijalnom stanju u Crnoj Gori
0 komentar(a)
strahinja bulajić, Foto: Filip Roganović
strahinja bulajić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.03.2016. 20:36h

Demokratski front će uz podršku Socijalističke narodne partije parlamentu podnijeti inicijativu za izglasanje nepovjerenja Vladi, najavio je funkcioner Demokratskog fronta Strahinja Bulajić.

Bulajić je nakon sastanka sa liderom SDP-a Srđanom Milićem i predstavnicima Demokratske Crne Gore, najavio da će inicijativu podnijeti prije sjednice na kojoj će se raspravljati o razrješenju šefa Parlamenta Ranka Krivokapića.

Upitan da li ima indicija da će neko od poslanika koji su podržali Vladu na prethodnom glasanju promijeniti stranu, Bulajić je rekao "o tom-potom".

DF će takođe opoziciji ponuditi Plan akcionog jedinstva za organizovanje prvih poštenih i pravičnih izbora, kojim traže da opozicija bojkotuje parlament, uključi se u organizaciju protesta, podrži inicijativu za nepovjerenje vladi i da ne učestvuju u pregovorima sa vlašću.

Milić je kazao da opozicija trenutno ima 39 poslanika u parlamentu, jednako kao Demokratska partija socijalista sa Bošnjačkom strankom i klubom manjinskih partija ne računajući tri mandata Pozitivne Crne Gore.

Milić je poručio da je efikasnije da opozicija izađe kao cjelina, umjesto posebno i najavio da će podržati upućivanje inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi. On je kazao da opozicija zajednički treba da preuzme odgovornost za fer i slobodne izbore.

Upitan da prokomentariše to što predstavnici SDP, URA i Demosa nisu došli na sastanak, Milić je rekao da neće pružiti zadovoljstvo DPS-u da odgovori onima koji nisu došli "onako kako zaslužuju".

Potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica je kazao da su na sastanku iznijeli svoje uslove, koji uključuju međusobno nenapadanje i da se ne sklapaju dogovori sa DPS-om.

Sastanku su prisustvovali Bulajić iz Demokratskog fronta, Momo Koprivica i Anđela Peković iz Demokratske Crne Gore, kao i potpredsjednik SNP-a Veselin Bakić.

Socijaldemokratska partija, Građanski pokret URA i Demos obavijestili su Milića da njihovi predstavnici neće prisustvovati sastanku.

Milić je na sastanak pozvao predsjednike svih opozicionih stranaka, kako bi pokušali naći jedinstven dogovor o tome koje poteze treba povući kako bi doprinijeli rješavanju produbljene političke krize i pokazali odgovoran odnos prema teškom ekonomsko-socijalnom stanju u Crnoj Gori.

Bonus video: