DF pozvao opoziciju na sastanak: Dogovorimo se o daljim potezima

“Predsjedništvo DF-a je čvrsto opredijeljeno za jedinstvo i zajedničke aktivnosti opozicije na smjeni diktatorskog režima koji vodi zemlju ka bankrotu i sukobima"
64 pregleda 175 komentar(a)
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Miodrag Lekić, Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Miodrag Lekić, Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.02.2017. 07:24h

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) pozvalo je juče opoziciju da tokom sljedeće sedmice organizuju sastanak.

“Imajući u vidu zaoštravanje političke, ekonomske, bezbjednosne i institucionalne krize, cijenimo da bi tokom sljedeće nedjelje trebalo organizovati zajednički sastanak opozicije”, navodi se u dopisu DF.

Dodaju da bi se u međuvremenu dogovorili o tačnom terminu i mjestu sastanka.

Posljednji sastanak predstavnika opozicije održan je uoči odluke o bojkotu lokalnih izbora u Nikšiću, čemu je prethodilo saopštenje specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića u kojem se traži hapšenje lidera Nove Andrije Mandića i DNP-a Milana Kneževića.

U reakciji na preksinoćnje kritike lidera SDP-a Ranka Krivokapića, DF je ranije juče najavio da će uputiti poziv kolegam iz opozicije

“Predsjedništvo DF-a je čvrsto opredijeljeno za jedinstvo i zajedničke aktivnosti opozicije na smjeni diktatorskog režima koji vodi zemlju ka bankrotu i sukobima. U tom pogledu, cijenimo da su napadi, bez ikakvog povoda sa naše strane, dijela opozicije na DF, u čemu prednjači Krivokapić i SDP, kontraproduktivni i ne doprinose snaženju međusobnog povjerenja i ostvarivanju zajedničkog cilja - smjene ovog režima”, saopšteno je iz DF-a.

Navodi da je DF zbog “svoje snage, hrabrosti i upornosti” u antirežimskoj borbi pod brutalnom medijskom, političkom harangom i progonom zloupotrebljenih dijela tužilaštva i pravosuđa: “Najmanje što očekujemo od kolega iz opozicije je politička korektnost i zaustavljanje ovih ničim izazvanih napada na nas", naveli su iz Fronta.

Iz tog političkog subjekta smatraju da se sa premijerom Duškom Markovićem i liderom DPS-a Milom Đukanovićem ne treba voditi direktni i neposredni dijalog.

"Imajući u vidu nastavak brutalne kampanje progona i represiije prema DF, i od strane Vlade Duška Markovića, ostajemo otvoreni za demokratsko rješenje duboke državne krize, ostajući posvećeni našem strateškom cilju - političkim promjenama i smjeni diktatorskog i korumpiranog režima i jačanju međusobnog povjerenja unutar opozicije. DF će danas inicirati sastanak opozicije na kojem ćemo se dogovoriti o budućem zajedničkom političkom djelovanje u susret izazovima koji nas očekuju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: