DF: Agenti ANB pratili Jovanovića, režim angažovao kriminalce da ga napadnu

Iz DF su naveli da je Jovanović dobio upozorenje koje se tiče njegove bezbjednosti, te da se radi o grupi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine (BiH)
11895 pregleda 37 komentar(a)
Jovanović, Foto: Boris Pejović
Jovanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.11.2019. 16:07h

Demokratski front (DF) saopštio je danas da je crnogorski režim počeo da koristi usluge kriminalaca i agenata iz regiona kako bi se nanijela šteta i fizički ugrozio njihov advokat Miroje Jovanović.

Iz tog političkog saveza su naveli da je Jovanović prije nekoliko dana dobio upozorenje koje se tiče njegove bezbjednosti, te da se radi o grupi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine (BiH).

Naveli su i da je ta grupa koristila savremenu opremu za praćenje i dadzor komunikacija, a da je kao dan za "realizaciju" napada na Jovanovića bio određen 16. novembar uveče.

Iz DF su kazali da su pripadnici Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) u septembru pratili Jovanovića u Novom Sadu, a da je on o tome obavijestio nadležne organe iz Srbije, ali da nije bilo reakcije.

"Crnogorski režim je nakon ovoga odustao od neposrednog izlaganja i slanja svojih službenih lica i angažovao gore navedene strukture iz regiona", kazali su iz DF.

Kazali su i da je čitava situacija izbjegnuta blagovremenim upozorenjem i time što se Jovanović nije fizički izložio niti pojavio na mjestima na kojima je trebalo da bude.

Naveli su i da ovo nisu izolovani incidenti već konstantna prijetnja po bezbjednost Jovanovića, a tome kako tvrde, svjedoči i činjenica da su nadležne službe u Srbiji više puta lično sa njegove strane službeno dobijale vrlo konkretne podatke uključujući i video zapise o osobama koje predstavljaju prijetnju po njegov život i bezbjednost komunikacija.

"Sve ovo je posljedica nesporne činjenice da je advokat Miroje Jovanović najvišim rukovodiocima službi bezbjednosti Srbije još 2017. godine (prije početka samog procesa), lično i dokumentovano ukazao ko su osobe iz tih struktura koje su crnogorskom režimu pomogle u realizaciji farse zvane "državni udar". Demokratski front poziva nadležne organe Republike Srbije da spriječe i onemoguće opisano kriminalno djelovanje, a naš politički savez će u narednom periodu pružiti svaku moguću podršku advokatu Jovanoviću u prevazilaženju problema sa kojima se suočio, braneći naše lidere i funkcionere od nezapamćenog progona režima Mila Đukanovića", zaključuje se u saopštenju DF.

Bonus video: