DF: Ročište je dio plana da se DF eliminiše, a njegovi lideri likvidiraju ili utamniče

"Treba li podsjećati da je ODT prošle nedjelje podiglo krivičnu prijavu protiv Andrije Mandića, Milana Kneževića i Predraga Bulatovića za koju je predviđena kazna do pet godina zatvora, i to zbog svojih govora u Skupštini, u kojima su jasno ukazivali na Vladine diskriminatorske mjere protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC) i srpskog naroda u Crnoj Gori"
8450 pregleda 18 komentar(a)
Mandić i Knežević, Foto: Boris Pejović
Mandić i Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.05.2020. 13:20h

Zakazano ročište za 23. jun u Apelacionom sudu liderima Demokratskog fronta (DF), Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću samo je dio plana režimsko pravosudno kriminalnih struktura kojima se želi najjači opozicioni savez eliminisati, a njegovi lideri likvidirati ili utamničiti, ne bi li predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović još jednom pod plaštom odbrane nezavisnosti namaknuo još jednu sumnjivu većinu na predstojećim izborima, saopšteno je danas iz DF.

"Treba li podsjećati da je ODT prošle nedjelje podiglo krivičnu prijavu protiv Andrije Mandića, Milana Kneževića i Predraga Bulatovića za koju je predviđena kazna do pet godina zatvora, i to zbog svojih govora u Skupštini, u kojima su jasno ukazivali na Vladine diskriminatorske mjere protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC) i srpskog naroda u Crnoj Gori. Ili treba još jednom pozvati Upravu policije (UP) da se odredi prema zvaničnom dokumentu Ministarstva spoljnih poslovaSrbije u kojem se izvjesne državne strukture označavaju kao logistika za atentat na Milana Kneževića. Ili treba podsjetiti na nedavne izjave Mila Đukanovića i Duška Markovića da će se na sve načine obračunati sa protivnicima antipravoslavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti", ističe se u saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su dodali da do današnjeg dana, advokati odbrane u postupku "lažnog državnog udara, nisu dobili zvanični dokument od predsjednika Apelacionog suda Mušike Dujovića koje vijeće će odlučivati po njihovim žalbama, niti da li su u spise predmeta uvrštene mjere tajnog nadzora dobijene od Višeg javnog tužilaštva Srbije u kojima Saša Sinđelić priznaje da je po instrukcijama Milivoja Katnića lagao u svom svjedočenju, niti pismo Saše Sinđelića upućeno Suzani Mugoši u kojem joj traži 125 hiljada eura zato što je lažno svjedočio protiv lidera DF".

"Jedini nam jezik sredstava javnog informisanja poznato da je sudija izvjestilac Seka Piletić kojoj je Prva banka porodice Đukanović otpisala kredit u iznosu od 60 hiljada eura. U svakom slučaju, advokati odbrane će tražiti da se ročišta na Apelacionom sudu prenose na Javnom servisu kako bi s novim dokazima pred čitavom crnogorskom javnošću po ko zna koji put razobličili ovu vulgarnu sudsku farsu. DF- u je jasno kakve kriminalne namjere režim ima prema našim liderima, jer je naša podrška u biračkom tijelu takva da zajedno sa iskrenim opozicionim strukturama pobjeđujemo Mila Đukanovića. Ali pošto smo za razliku od njih, mi pošteni protivnici, unaprijed ih obavještavamo da DF ima plan za sve, i tako će biti i ovog puta", poručili su iz DF.

Bonus video: