DF: RTCG "pegla" javnost vrteći istu izjavu Đukanovića

Odbor je dužan, smatraju oni, da konstatuje ovo nezakonito ponašanje uredništva TVCG i da ga javno na to upozori
0 komentar(a)
zgrada RTCG, Foto: Arhiva Vijesti
zgrada RTCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.09.2012. 09:56h

Predstavnici izborne liste Demokratski front – Miodrag Lekić zatražili su da Odbor za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije razmotri izvještavanje u informativnim emisijama Televizije Crne Gore (TVCG) 21. i 22. septembra.

"TVCG je navedenih dana u informativnim emisijama izvještavala suprotno zakonom propisanim kriterijumima i profesionalnim standardima", kaže se u zahtjevu poslanika Koče Pavlovića i Slavena Radunovića, koji su članovi medijskog Odbora.

Navodi se da je TVCG više od deset puta, dva dana uzastopno, u svim informativnim emisijama emitovala istu izjavu predsjednika DPS-a (Mila Đukanovića), ne zaobilazeći čak niti informativne blokove u svom Jutarnjem programu.

"To dvodnevno „peglanje“ javnosti sa jednim te istim predizbornim nastupom šefa režima (na kojemu bi mu pozavidio i sam Hugo Čavez), suprotno je svim novinarskim standardima i to predstavlja pokušaj da se informativni program TVCG pretvori u predizborni režimski marketing", ocjenjuju Pavlović i Radunović.

Odbor je dužan, smatraju oni, da konstatuje ovo nezakonito ponašanje uredništva TVCG i da ga javno na to upozori.

"Kako se ne bi ponovila situacija koju smo imali tokom svih dosadašnjih predizbornih kampanja – u kojima je RTCG funkcionisala kao medijsko-marketinško oružje vladajućih partija", kaže se u zahtjevu.

Poslanici Demokratskog fronta su predložili da se sjednica održi u srijedu.

Bonus video: