DF u Tunjomiru kod Šavnika traži podršku za proteste

“Mi, korumpirani autokratski režim Đukanovića ne možemo pobjediti na namještenim i lažnim pokradenim izborima koje organizuje njegova Vlada"
27 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.05.2015. 19:06h

Svi opozicioni modeli djelovanja za smjenu režima pokazali su se neuspješno u uslovima izborne krađe, pritisaka, ucjena i djelovanja službi bezbjednosti, zbog čega je Demokratski front odlučio da demokratskim protestima izdejstvuje fer izbore, rekao je funkcioner Fronta, Andrija Mandić.

Lideri DF danas su, u okviru kampanje za organizaciju protesta, posjetili mjesto Tunjomir u opštini Šavnik, gdje su sa mještanima i aktivistima razgovarali o organizaciji protesta protiv "korumpiranog odnarođenog režima Mila Đukanovića." Član Predsjedništva Andrija Mandić istakao je odlučnost DF da se na protestima, zajedno sa narodom, izbori za pad Vlade premijera Mila Đukanovica i formiranje nove prelazne, koja će obezbjediti uslove za održavanje "prvih fer i poštenih izbora u istoriji Crne Gore". “Mi, korumpirani autokratski režim Đukanovića ne možemo pobjediti na namještenim i lažnim pokradenim izborima koje organizuje njegova Vlada. Opozicija je već pokušala sa svim poznatim modelima djelovanja, od zajedničke liste do angažovanja nezavisnih ličnosti i svaki model se pokazao neuspješnim u uslovima izborne krađe, pritisaka, ucjena i djelovanja službi bezbjendosti”, rekao je on.

Mandić je ukazao da je zato Front odlučio, još u avgustu prošle godine, da se na demokratskim protestima izbori za fer i poštene izbore.

”I ovaj put mi ćemo ići do kraja. Za uspjeh ove naše misije bilo bi veoma značajno da građani Šavnika što masovnije uzmu učešće na protestima i tako daju svoj doprinos ovoj zajedničkoj borbi” , rekao je on.

Član Predsjendištva DF-a Nebojša Medojević istakao je odlučnost i čvrsti riješenost tog političkog subjekta, da ovaj put borbu za slobodu i demokratiju dovedu do kraja.

“Nepravda, nemaština, siromaštvo, nezaposlenost, korupcija, diskriminacija i kriminal nezaustavljivo se šire Crnom Gorom i mi više nemamo pravo na pristajanja na trule kompromise, strah i ćutanje. Mi smo pritisnuti i kao narod i kao građani uza zid i više nemamamo gdje da se povlačimo”, naveo je on.

Medojević je kazao da je pred građanima jednostavan izbor – “Promjene ili ropstvo”.

Odbornik Nedjeljko Strunjaš snažno je podržao odluku DF-a da se protestima izbori protiv, kako je kazao, nenarodne vlasti DPS i SDP koja ugrožava opstanak naroda na tim prostorima.

Bivši odbornik Milić Grdinić pozdravio je odluku da se protestima i narodnim buntom suprotstavi režimu i pozvao lidere DF da budu uporni i odlučni.

“Narod se prtisnut nemaštinom i strahom, ućutao i pažljivo posmatra šta se dešava. Šavnik je pod upravom ove vlasti doživio ekonomski krah, ljudi se sele, imanja ostaju parzna, zaostajemo po svim pitanjima” rekao je on.

Lideri DF su u toku dana imali i razgovore u Jasenovu Polju u opštini Nikšić.

Bonus video: