DF: Vlast osramotila građane slanjem predstavnika VCG u Knin

Crnogorski režim je, smatraju u Frontu, pokazalo da je njegov antisrpski karakter dosegao razmjere o kojima je skoro govorio i srpski patrijarh Irinej
34 komentar(a)
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Ažurirano: 05.08.2018. 17:24h

Poslanički klub Demokratskog fronta tražiće zakazivanje hitne sjednice Skupštine Crne Gore, zbog, kako su kazali, skandaloznog prisustva predstavnika Vojske Crne Gore na obilježavanju godišnjice Oluje u Kninu.

Crnogorska vlast je, kako ocjenjuju u Frontu, slanjem svog predstavnika u Knin nanijela tešku sramotu građanima, obrukala Crnu Goru i pokazala da je njen antisrpski karakter dosegao razmjere o kojima je skoro govorio i srpski patrijarh Irinej.

"Podsjećamo da su isti ti koji su organizovali i sproveli 'Oluju', izvršili najteže zločine i nad građanima Crne Gore, ali ni to ne interesuje aktuelnu vlast koja te ljude bukvalno želi izbrisati iz pamćenja ovoga naroda. Oficir koji se pojavio u Kninu, gdje se klicalo zločincima i vijorile zastave sa porukom 'Za dom spremni', pod kojom je u Drugom svjetskom ratu zvjerski pobijeno na stotine hiljada ljudi, nikako nije mogao predstavljati Crnu Goru, već isključivo one koji su više puta izdali, i koji su zbog želje da služe stranim centrima moći spremni u svakom trenutku da ponize ovu zemlju i njene građane. DF ne pristaje da Crna Gora bude ponižena, i želimo da pred građanima, u parlamentu, ovo pitanje raspravimo i dobijemo informaciju ko je ovlastio oficira Vojske Crne Gore da prisustvuje događaju koji slavi zločin i progone nad srpskim narodom", stoji u saopštenju Demokratskog fronta.

Bonus video: