DF: Vukoviću, što pusti niz vodu „ugledne”?

DF je takođe negirao optužbe Vukovića da je lokalna vlast u Pljevljima sprovodila nacionalnu i političku diskriminaciju
9 komentar(a)
Filip Vuković, Foto: Savo Prelević
Filip Vuković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.12.2013. 20:31h

Za Demokratski front (DF) u Pljevljima nije iznenađujuće što bivši gradonačelnik Pljevalja Filip Vuković “najtraženijeg kriminalca na planeti” Darka Šarića naziva “dobrim momkom” jer su ga upravo “šarene pare” ustoličile na mjestu predsjednika pljevaljske opštine 2006, “a ta ljubav zaborava nema”.

DF pita Vukovića kako to da “pljevaljske ucjenjivače”, kako su u DF-u nazvali 12 aktivista DPS-a protiv kojih je pljevaljsko tuižilaštvo podiglo optužni predlog u aferi “Snimak”, naziva “uglednim građanima”.

“Građani Pljevalja dobro znaju ko su ti ljudi. To su oni koji za vrijeme izbora obilaze pljevaljsku sirotinju nudeći 50 eura za glas, demonstrirajući moć kroz šačicu vlasti do koje su došli nečasnim radnjama, a ne strukom, znanjem i ugledom. Nažalost, veći dio njih nije ni svjestan da su baš oni žrtvovani, kako bi spasili nalogodavce koji ih i sami nazivaju 'sitnim ribama'. Kako se desilo to da samo pljevaljski DPS vojnici budu optuženi, i da Vuković nije zaštitio vrh partijske infrastrukture ili je po riječima koalicionog partnera, toliko beznačajan, da istupima u medijima pokušava da se izbori sa sopstvenom nebitnošću”, navodi se u saopštenju DF-a.

DF je takođe negirao optužbe Vukovića da je lokalna vlast u Pljevljima sprovodila nacionalnu i političku diskriminaciju prilikom zapošljavanja u opštini i javnim preduzećima. Vuković je kazao da posjeduje spisak iz kojeg se vidi da je za šest mjeseci u lokalnoj upravi i javnim preduzećima zaposleno 120 radnika među kojima nema ni jednog muslimana ni Bošnjaka.

U DF-u kažu da je tužno da “momak sa barikada iz 90-tih” zastupa interese građana islamske vjeroispovjesti.

„Za razliku od Vukovića, aktuelna lokalna vlast jednako brine o svim građanima Pljevalja, što potvrđuje činjenica da je oko 25 odsto socijalnih davanja opredijeljeno za građane bošnjačke i muslimanske vjeroispovjesti”, navodi DF.

Taj politički savez nazvao je Vukovića “promašenim vizionarom koji nikako da shvati da je politička prošlost” i koji i dalje pokušava da obmanjuje građane raznim pričama, iako je lokalnoj samoupravi ostavio više od 20 miliona eura duga, a njegova administracija “pojela i popila nekoliko stotina hiljada eura narodnih para”.

Bonus video: