DF: Želimo da CG postoji nezavisno od Đukanovića i njegovog sitnog podanika Brajovića

"Jedini ko se trudi da ukine Crnu Goru je trenutni režim koji hapsi opozicione poslanike, guši slobodu vjeroispovjesti i brani pravo na sjećanje i istoriju ovog prostora, dok kriminal cvjeta i dok je Crna Gora prepoznata u svijetu kao rasadnik trgovaca drogom"
7623 pregleda 40 komentar(a)
Kovačević, Foto: DF
Kovačević, Foto: DF

Mi iz Demokratskog fronta (DF) želimo upravo da Crna Gora postoji nezavisno od ličnosti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i njegovih sitnih podanika kakav je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, saopšteno je danas iz DF.

DF je reagovao na izjavu Brajovića koji je ranije danas saopštio da u Crnoj Gori ima onih koji bi relavitizovali priču o državi i ukinuli državu.

"Crnu Goru niko ne bi ukinuo da dođe na vlast. Jedini ko se trudi da ukine Crnu Goru je trenutni režim koji hapsi opozicione poslanike, guši slobodu vjeroispovjesti i brani pravo na sjećanje i istoriju ovog prostora, dok kriminal cvjeta i dok je Crna Gora prepoznata u svijetu kao rasadnik trgovaca drogom. Sve je to praćeno autokratizmom Mila Đukanovića koji Crnu Goru smatra svojom privatnom svojinom i veže njeno postojanje i sudbinu za njegov boravak na vlasti. U tome ga podržava Ivan Brajović i njegova stranka", navodi se u saopštenju DF koje potpisuje Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije (NSD) i funkcioner DF.

U saopštenju DF se dodaje da se kroz litije, kojima se brani jedno od osnovnih ljudskih prava koje režim ugrožava, zapravo vidi da je Crna Gora nešto sasvim drugo, ljepše, bolje i ljudskije od onoga kako je prikazuju Milo Đukanović i Ivan Brajović.

"Ko može biti protiv takve Crne Gore i za njeno ukidanje? Niko osim Mila Đukanovića i njegovih podanika. DF kao i većina naroda nije za ukidanje Crne Gore, nije za njeno parčanje, već upravo za njeno uspostavljanje na demokratskim principima, za njenu cjelovitost i za jednaka prava za sve njene građane, što trenutno nije slučaj. Ko je za uspostavljanje, postojanje i opstanak Crne Gore taj mora biti protiv sadašnjeg režima u njoj", piše u saopštenju DF.

Bonus video: