DF: Zloupotrebljavajući Javni servis, Stanković šalje poruku da očekuje reizbor na funkciju VDT-a

"U svakom slučaju, i da Tužilački savjet ponovo izabere Stankovića, biće to samo nastavak agonije na rate, koja će se završiti njegovim skidanjem imuniteta i određivanjem pritvora, kao malim režimskim doprinosom poglavljima 23 i 24", kazali su iz DF-a
3590 pregleda 5 komentar(a)
Zgrada Javnog servisa, Foto: Luka Zeković
Zgrada Javnog servisa, Foto: Luka Zeković

Demokratski front saopštio je da je sinoć Javni servis u pokušaju da preusmjeri istragu sa čelnih ljudi u tužilaštvu i pomogne Ivici Stankoviću da ponovo bude izabran za vršioca dužnosti "dotakao dno zastiđa i neprofesionalizma."

"Omogućiti u udarnom terminu čovjeku koji bi u svakoj iole uređenoj pravnoj državi već bio predmet nezavisne istrage tužilaštva, da kroz namještena pitanja novinarke pokuša sebi obezbijediti makar još dvije godine na čelu VDT-a, završni je čin nestajanja crnogorskog pravosuđa. Treba li podsjetiti da ta medijska jazbina od Javnog servisa za sve vrijeme trajanja montiranog procesa za državni udar ni jednom nije pozvala u emisiju Andriju Mandića i Milana Kneževića. Ali su zato Saša Sinđelić i Milivoje Katnić bili medijske zvijezde u javnim pljuvaonicama na DF. Da sinoćnja zloupotreba funkcije VDT- a i Javnog servisa bude potpuna, udruženo su se pobrinuli Ivica Stanković i novinarka Aleksandra Karadžić, koji su u udarnom terminu preostalim tužiocima koji mogu biti izabrani za vršioca dužnosti javno zaprijetili da se ni u kom slučaju ne smiju kandidovati", saopšteno je iz DF-a.

Dodaju da se "na ovaj način dodatno osnažuju dokazi i tvrdnje profesora Duška Kneževića da su tužilaštvo i sudovi, čast izuzecima, leglo korupcije i organizovanog kriminala."

"Zato sinoć nije bilo čovjeka koji je gledao emisiju a da se nije nasmijao kad je Ivica Stanković sebe uporedio sa Falkoneom, a Milivoja Katnića sa Borselinom. Naravno ovo poređenje je dodatno filovano već poznatom patetikom kako je Stankoviću i Katniću ugrožen život od kriminalnih klanova, i možda baš zbog razloga bezbjednosti nije dobio pozivnicu za svadbu svog sina sa kćerkom Darka Šarića", saopšteno jei z DF-a.

Iz ove partije su dodali da bi "naš narod stanje u crnogorskom pravosuđu najbolje objasnio poslovicom da vrana vrani oči ne vadi, i da institucionalni zaštitnici organizovanog kriminala ne mogu voditi borbu protiv istog."

"Sudeći po dokazima koje Ivica Stanković i Milivoje Katnić umjesto sudu, prezentuju crnogorskoj javnosti, ispade da je Duško Knežević ustvari njih reketirao, tako što je na silu Nenu Vujoševiću, sekretaru u VDT-u, davao ogromne svote novca ne bi li preko tužilaca zaustavljao istrage koje su pokretane protiv njega. Tako saznajemo da je Neno Vujošević u dužem vremenskom periodu koristio Kneževićev stan na Svetom Stefanu, kasnije je bio VIP gost u hotelu “Princess”, vozio skupocjene džipove i limuzine Atlas grupe, što najbolje ide u prilog dokazima o korupciji i iznudi koje ovih dana prezentuje NATO tajkun iz Londona. I sad posle svega, Ivica Stanković zloupotrebljavajući Javni servis, šalje poruku da očekuje reizbor na funkciju VDT-a vršeći pritisak na članove Tužilačkog savjeta uz apostrofiranje da on nije zec iz gore. E to mu vjerujemo, sigurno da zec iz gore sve ovo ne bi mogao da radi sa “odbjeglim bjeguncem”, samo neka ne misli i da su građani magarci da povjeruju njemu a ne sopstvenim ušima. U svakom slučaju, i da Tužilački savjet ponovo izabere Stankovića, biće to samo nastavak agonije na rate, koja će se završiti njegovim skidanjem imuniteta i određivanjem pritvora, kao malim režimskim doprinosom poglavljima 23 i 24", kazali su iz DF-a.

Bonus video: