DIK: Na izborima u Tivtu uspješno primijenjen sistem elektronske identifikacije birača

"DIK će iskoristiti saznanja stečena na ovim izborima u cilju daljeg snaženja programa edukacije namijenjenog izbornim organima kako bi uspješno implementirali izborno zakonodavstvo"
5 komentar(a)
Tivat izbori, Foto: Boris Pejović
Tivat izbori, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.04.2016. 21:36h

Državna izborna komisija ocijenila je uspješnim način na koji su birački odbori u Tivtu implementiraili sistem elektronske identifikacije birača.

"U pripremi za predstojeće parlamentarne izbore, koji se očekuju na jesen, napravljen je pozitivan prvi korak u pogledu korištenja ove opreme", navodi se u saopštenju Državne izborne komisije (DIK)

Ističu da je ta institucija dala puni doprinos realizaciji izbora za izbor odbornika u Skupštinu opštine Tivat.

"DIK će iskoristiti saznanja stečena na ovim izborima u cilju daljeg snaženja programa edukacije namijenjenog izbornim organima kako bi uspješno implementirali izborno zakonodavstvo. U tom smislu, cijenimo korisnim učešće civilnog sektora u današnjoj izbornoj proceduri. Nadamo se uspješnoj saradnji sa svima koji će učestvovati u pripremama za parlamentarne izbore. U skladu sa zakonom, DIK i Opštinska izborna komisija Tivat nastaviće da postupaju u cilju finalizacije izbornog procesa i ponovo će se obratiti javnosti nakon potvrde izbornih rezultata", zaključuje se u saopštenju DIK-a.

Bonus video: