DIK pita može li Kurpejović u Skupštinu

Mubera Kurpejović je prešla u SD Ivana Brajovića i SDP ne žuri da popuni upražnjeno mjesto u poslaničkom klubu. Ona je dugogodišnja pomoćnica ministra obrazovanja
58 pregleda 1 komentar(a)
Mubera Kurpejović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Mubera Kurpejović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 24.12.2015. 19:19h

Državna izborna komisija (DIK) zatražiće od Skupštine Crne Gore informaciju o tome da li je konstatovana ostavka poslanika SDP-a Borislava Banovića, koga je Vlada izabrala za ambasadora u Londonu.

Takvu odluku DIK je donio juče, nakon što je Mubera Kurpejović, koja je iza Banovića bila na izbornoj listi koalicije DPS-SDP na izborima 2012. uputila žalbu jer njen mandat nije verifikovan.

“Vijestima” je rečeno da je rasprava na tu temu u DIK -u bila oštra, ali da je većinom glasova odlučeno da se Skupštini uputi dopis.

Kurpejović je prešla u SD Ivana Brajovića i SDP ne žuri da popuni upražnjeno mjesto u poslaničkom klubu. Ona je dugogodišnja pomoćnica ministra obrazovanja.

“Vijestima” je u DIK -u rečeno da će nakon što dobiju dokumenta iz Skupštine, "konsultivati" koalicionu listu i predložiti verifikovanje mandata po redosljedu za partiju konstituenta.

Skupština ima 81 poslanika, a nakon odlaska Banovića 80.

Bonus video: