Dio članova GO SNP: Milić i Pavićević prekršili statut, Kljajić za nedjelju sazvao sjednicu GO

"Predložili smo da se dijalogom omogući funkcionisanje i donošenje odluka GO u skladu sa Statutom SNP i na taj način dođe do dogovora o zajedničkom organizovanju vanrednog Osmog kongresa SNP"
64 pregleda 0 komentar(a)
SNP, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
SNP, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 07.07.2017. 14:26h

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) u ostavci Srđan Milić i potpredsjednica Danijela Pavićević, ignorisali su predlog 53 člana Glavnog odbora (GO) da sazovu sjednicu na kojoj bi se nakon neophodne rasprave postigao toliko potreban dogovor o obezbjeđivanju jedinstvenog i cjelovitog funkcionisanja, te su tako su ponovo na najbrutalniji način prekršili statut partije, navodi se u saopštenju dijela članova GO SNP.

"Predložili smo da se dijalogom omogući funkcionisanje i donošenje odluka GO u skladu sa Statutom SNP i na taj način dođe do dogovora o zajedničkom organizovanju vanrednog Osmog kongresa SNP. Takođe, tražili smo da se na temelju jasnih, realnih i svima prihvatljivih kriterijuma za izbor predstavnika na kongresu, donesu neophodne odluke s tim u vezi. Imajući u vidu takav bahati odnos Milića i Pavićević, 53 člana Glavnog odbora, što je više od jedne trećine ukupnog broja članova GO, u skladu sa članom 52 stav 7 Statuta SNP Crne Gore, odredili su da sjednicu GO sazove član GO Rade Kljajić. On je to danas i učinio. Sazvao je sjednicu GO za nedjelju 9. jul 2017. godine, sa početkom u 13 časova, u sjedištu SNP u Podgorici", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da bi na sjednici trebalo otvoriti ozbiljan dijalog i učiniti sve da se obezbijedi jedinstvo i spasi partija koju su stvarali zajedno sa narodom.

"Nadamo se da ozbiljni i odgovorni ljudi to mogu da urade. To je naša obaveza prema dostojanstvenom članstvu, simpatizerima i građanima Crne Gore koji su ponosito čuvali i nosili časnu ideju Socijalističke narodne partije svih ovih godina", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: