Dio članova SNP: Mi se bar okupljamo javno, vi iza zatvorenih vrata

"Ne želimo da odgovaramo na tzv. saopštenje onih koji se lažno predstavljaju jer to nije pravi SNP, oni samo prljaju časno ime i ideju zbog koje je Partija nastala prije 20 godina."
13 komentar(a)
SNP, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
SNP, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 04.07.2017. 20:13h

Od kada postoji pa do danas, Socijalistička narodna partija Crne Gore, nije doživjela ovo što joj se danas dešava a sve zbog jedne družine koja je odlučila da joj utre ime a sa njim i ideju izvornog SNP-a koji je potekao iz naroda, saopštio je dio članova Glavnog odbora SNP.

Oni su odgovorili na saopštenje dijela SNP koji je saopštio da je "okupljanje Damjanovićevih pristalica bio fijasko".

"Ne želimo da odgovaramo na tzv. saopštenje onih koji se lažno predstavljaju jer to nije pravi SNP, oni samo prljaju časno ime i ideju zbog koje je Partija nastala prije 20 godina. Ne odgovaramo samo ih pozivamo da zakažu sjednicu Glavnog odbora na kojoj ćemo o svemu što ih zanima razgovarati a moraće i oni da odgovaraju na ono što ćemo ih mi pitati. I sve po Statutu. I zakazivanje sjednice Glavnog odbora, vođenje sjednice i određivanje broja delegata. Samo po Statutu i problema nema", navodi se u saopštenju dijela članova GO SNP.

Oni navode da "sve ovo što rade za nas koji dobro poznajemo situaciju u Centrali, je i očekivano jer smo, nažalost, bezuspješno upozoravali šta će se sa Partijom desiti."

"Dakle, oni koji na potpuno nestatutaran način predstavljaju Partiju u kojoj su izvršili puč (radnje koje su urađene mimo Statuta se samo tako mogu okarakterisati), sada počinju da pričaju i o časti. Čast pominju Jonica, Radenović, Kovačević. Oni koji iz sijenke upravljaju Partijom svih ovih godina, usuđuju se da govore o časti i nekome spočitavaju fijasko. Zar poslije svih poraza u koje su nas oni odveli, na čelu sa g-dinom Milićem? Prozivaju nas za sastanak na kojem je bilo šest predsjednika opštinsih odbora SNP-a i to Berana, Bijelog Polja, Nikšića, Žabljaka, Herceg Novog i Ulcinja. Oni govore sa omalovažavanjem o svojim kolegama, dojučerašnjim saborcima za ideju SNP-a. To je bio sastanak, i oni to dobro znaju, onih koji misle dobro SNP-u i koji pokušavaju da učine sve kako bi nekad najjača partija ostala i opstala. A da su to znali govori i činjenica da su juče bili namjerili da zaustave održavanje sastanka pri čemu su pribjegli metodama nacista, naflitavši prostorije hemikalijama. Inače, sastanak je najavljen nekoliko dana prije i o njegovom održavanju su obaviješteni svi. Dakle, ništa nije rađeno iza leđa jer mi svakoga možemo da pogledamo u oči", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da im je jako nam žao" što određene individue manipulišu određenim mladim ljudima, ali svako ima svoj izbor."

"Tako nečiji izbor može da bude i da izvodi nečije prljave naloge. vakako, svih predhodnih dana uspijevali smo da istrpimo uvrede kojima su obilovala njihova saopštenja i izjave ali, dosta je bilo. Više neće moći. Samo ih pozivamo da zakažu sjednicu Glavnog odbora, da ne manipulišu i izmišljaju, već da samo poštuju Statut i ono što SNP jeste. Gospodo, vi ste izgubili živce a mi još imamo strpljenja, jer nam je cilj očuvanje Partije u koju smo ugradili mnogo napora i emocija. Možda djeluje patetično i znamo da neki od vas to ne mogu ni da razumiju jer ste je uvijek smatrali samo firmom iz koje treba izvući ličnu korist a nama je ona uvijek značila mnogo više. Stanje u koje ste vi doveli Partiju, koju smo stvarali je veoma uvredljivo za nas. Jedanaest godina ste vodili partiju i doveli je na najniže moguće grane a uz put ste je i potpuno finansijski poharali i mislite da i dalje nastavite tako, e to je zaista uvredljivo. I na kraju, naš sastanak je bio otvoren za javnost a vaš iza zatvorenih vrata. Toliko o istini i časti", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: