Dio kolašinskog SNP uslovljava lokalnu upravu: Fotelje uslov za ostanak u vlasti

Iz dijela kolašinskog SNP tvrde da nijesu ni približno zastupljeni u lokalnoj upravi i preduzećima i ustanovama, čiji je osnivač Opština, iako sa šest odbornika čine trećinu vladajuće koalicije
113 pregleda 5 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 04.10.2017. 19:22h

Dio kolašinskog SNP-a zatražio je mjesto potpredsjednika Opštine i članstvo u upravnim odborima opštinskih preduzeća, zaprijetivši da bi u suprotnom mogao da napusti vladajuću koaliciju.

U pismu upućenom gradonačelnici Željki Vuksanović i predsjedniku Skupštine Aleksandru Dožiću, v.d. predsjednica SNP-a Slađana Živković navodi da će odgovor čekati do 10. oktobra, a potom donijeti “odgovarajuće odluke o učešću u koaliciji”.

Navedena je i lista zahtjeva kojima dio SNP-a uslovljava opstanak stranke u kolašinskoj vladajućoj koliciji.

Iz dijela kolašinskog SNP tvrde da nijesu ni približno zastupljeni u lokalnoj upravi i preduzećima i ustanovama, čiji je osnivač Opština, iako sa šest odbornika čine trećinu vladajuće koalicije.

Zahtijevaju i da se aktuelni potpredjednik Opštine Đuro Milošević, koji je minulog ljeta napustio SNP, zamijeni nekim iz redova te stranke, ili da se „poveća broj potpredsjednika za još jednog“.

Traže da se u upravnim odborima preduzeća „Komunalno“ i “Vodovod i kanalizacija” imenuje još po jedan član iz SNP-a.

Zahtijevaju i da se aktuelni predsjednik Savjeta Centra za kulturu zamijeni novim, ali i da u tom tijelu bude još jedan član iz SNP-a.

Iako su iz SNP-a zagovarali racionalizaciju radnih mjesta u lokalnoj upravi, sudeći po pismu, smeta im što je bez posla ostalo i mnogo članova te stranke.

“Značajan broj članova OO, koji su bili zaposleni u lokalnoj upravi i preduzećima i javnim službama, čiji je osnivač Opština, dobio je otkaz, upravo u periodu kada je SNP bio konstituent nove vlasti, pa je razumljivo nezadovoljstvo i insistiranje OO da se jasno definiše koaliciona saradnja...Vlast u Kolašinu je konstituisana, a da nikada nije napravljen koalicioni sporazum...“, piše u pismu.

Rovčanin: Većina odbornika nije za raskid koalicije

Šef odborničkog kluba SNP-a Milija Rovčanin kazao je „Vijestima“ da „pet od šest odbornika te stranke ne stoji iza onoga što je potpisala Živkovićeva.

“Većina, to jest pet od šest odbornika, među kojima sam i ja, nijesmo za raskidanje kalicione vlasti u Kolašinu. Takođe, tvrdim da se odbornici ne slažu sa zahtjevima koji su ispostavljeni predsjednici Opštine i predsjedniku SO”.

Rovčanin je ranije kazao da je petočlano radno tijelo, „koje ne podržava većina članova OO, oformljena mimo Statuta stranke”.

Bonus video: