Dio odbornika SNP-a ne sluša centralu, ne žele Gojkovića?

Četiri odbornika i dalje bojkotuju odluku IO svoje partije
7 komentar(a)
So Herceg Novi, Obrad Gojković, Foto: Slavica Kosić
So Herceg Novi, Obrad Gojković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.05.2014. 07:06h

Kandidat SNP-a za predsjednika opštine Herceg Novi Obrad Gojković vjerovatno neće ni danas biti izabran na tu poziciju, jer ga opet neće podržati dio odbornika SNP-a, uprkos jednoglasnoj odluci i pozivu Izvršnog odbora stranke da to urade.

Kao i prošli put, Gojkovića vjerovatno neće podržati Zorica Gavrilović, Predrag Anđelić, Vladimir Mračević i Bogdan Kočetanović. Oni su, prema izvoru “Vijesti” iz Novskog SNP-a, ostali pri odluci da ne podrže Gojkovića.

Gojković koji je i predsjednik OO SNP, tvrdi izvor “Vijesti”, neće odustati od kanidature jer “neće ustukniti pred ucjenama i neće se povinovati političkoj trgovini”.

Na današnjoj sjednici, na kojoj bi trebalo da bude izabran predsjednik opštine, DPS je kandidovao Zorana Bošnjaka, dok Gojkovićeva zvanična kandidatura još nije stigla pred odbornike. Ona može biti dostavljena pred početak sjednice.

Predsjednica SO Danijela Đurović očekuje da će sjednici prisustvovati svih 35 odbornika i da će biti izabran predsjednik Opštine. Sjednica SO na kojoj je trebalo da bude izabran prvi čovjek grada, koja je bila zakazana za 17. april, odložena je na zahtjev kluba odbornika SNP-a. Ranije su predstavnici koalicionih partnera lokalne vlasti (NS i NOVA) kazali da će podržati kandidata koga predloži najjača partija u koaliciji (SNP), dok je PzP podršku uslovio rekonstrukcijom izvršne vlasti. Lokalni DPS tvrdi da je raspisivanje pri izbora način da se prevaziđe kriza..

Bonus video: