Dio opozicije dogovorio koaliciju u Nikšiću, Davidović još vaga

Kao kandidati DPS-a pominju se gradonačelnik Veselin Grbović i direktor bolnice Ilija Ašanin
443 pregleda 47 komentar(a)
Miodrag Daka Davidović, Foto: Luka Zeković
Miodrag Daka Davidović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.02.2017. 07:33h

Nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović kazao je "Vijestima" da još nije donio konačnu odluku hoće li će predvoditi opozicionu koaliciju koju će činiti Demokratski front (DF), Socijalistička naroda partija (SNP), Demos i Komunisti.

Davidović se pominjao kao potencijalni kandidat za gradonačelnika Nikšića, a prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” iz opozicije nikšićki biznismen je to uslovio formiranjem široke opozicione koalicije.

"Davidović je za nas jedini kandidat za nosioca liste i nijesmo razmišljali ni o jednom drugom kandidatu. Kada bude potpisan koalicioni sporazum vjerujem da će listu predvoditi Davidović”, kazao je predsjednik nikšićkog odbora Nove srpske demokratije Janko Milatović.

On tvrdi da je najteži dio pregovora oko koalicije završen, navodeći da će detalji oko broja mandata i rasporeda na listi biti završeni u toku vikenda.

"Svi partneri biće zadovoljni i brojem kandidata i rasporedom na listi, a siguran sam da ćemo imati dovoljno mandata da pobijedimo DPS. Najteži dio pregovora je završen, ostalo će ići lakše”, kazao je Milatović.

Dok su iz predsjedništva Demosa ranije ovlastili nikšićki odbor da pregovara o koaliciji, predsjednik nikšićkog SNP-a Dragutin Bata Raičević potvrdio je da je koalicija praktično dogovorena i da su ostali samo detalji oko liste.

"Odluku o nosiocu liste smo prepustili Frontu, kao najjačem političkom subjektu u koaliciji, i za nas će biti prihvatljiv kandidat koga oni izaberu, bila u pitanju stranačka ili vanstranačka ličnost“, kazao je Raičević.

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore u Nikšiću ističe 14. februara u ponoć, a nijedna politička partija do sada nije dostavila izborne liste. Dok su samostalan nastup već najavili iz Socijaldemokratske partije (SDP),

Demokrata, Građanskog pokreta URA i Alternative, predsjednik nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Radivoje Lala Nikčević kazao je da u toj partiji još nijesu donijeli odluku o nastupu na izborima i nosiocu liste.

On tvrdi da će odluka o tome biti donijeta u ponedjeljak, u neformalnim razgovorima se kao mogući nosilac liste pominju aktuelni gradonačelnik Veselin Grbović i direktor Opšte bolnice Ilija Ašanin, koji je uoči prošlih izbora pominjan kao mogući kandidat.

SDP na izbore sa siluetom radnika, fabrike i petokrake

Izborna lista SDP-a, na čijem će čelu biti Željko Nikolić, nastupiće pod sloganom “Snažan Nikšić-država svima”, dok će idejnim rješenjem kampanje dominirati siluete fabrika, radnika i crvene petokrake.

U SDP-u navode da idejno rješenje oslikava vrijeme uspjeha, razvoja i socijalne pravde Nikšića, navodeći da time žele da podsjete kako je Nikšić bio simbol vremena uspješnosti kada je Crna Gora imala najveći socio-ekonomski razvoj u njenoj istoriji.

Bonus video: