Divanović: UCG će za cenzus trebati mnogo više od trećerazredne patetike Danilovića

"To se samo g-dinu Daniloviću pričinjava da još uvijek ima partiju koja u njegovo ime piše saopštenja. Međutim, poznajući političke sklonosti g-dina Danilovića, vjerovatno će se uskoro dopisivati međusobno, on i njegova tada već bivša partija, optužujući se javno za politički i finansijski stečaj"
1040 pregleda 3 komentar(a)
Divanović, Foto: DPS, DPS
Divanović, Foto: DPS, DPS

Poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Divanović odgovorio je na današnje reagovanje Ujedinjene Crne Gore.

Njegovo saopštenje prenosimo integralno:

"Mili Bože čuda velikoga,

ko mi piše na portalu plavom,

dal je Goran, dal Ujedinjena?

Nit je Goran, niti mu partija,

to s jedinstvom niđe veze nema.

To se samo g-dinu Daniloviću pričinjava da još uvijek ima partiju koja u njegovo ime piše saopštenja. Međutim, poznajući političke sklonosti g-dina Danilovića, vjerovatno će se uskoro dopisivati međusobno, on i njegova tada već bivša partija, optužujući se javno za politički i finansijski stečaj.

No, ko god da je sa druge strane, jedno bi morao znati - iza svakog poslanika DPS-a stoji više glasova podrške nego što broji njihova cijela, pritom ujedinjena, partija. Očigledno je, dakle, da su na krivom putu ujedinjenja. Za cenzus na narednim izborima biće im potrebno mnogo više od trećerazredne patetike predsjednika koji preuzima odgovornost tako što se povlači sa mjesta predsjednika na funkciju poslanika, i obratno. I tako redom, naprijed-nazad, duže od četvrt vijeka. Da je fliper, više bi se pokvario. Ali ne i neuništivi g-din Danilović, majstor političkog preživljavanja, kadar da i nakon najtežih izbornih poraza sačuva za sebe mjesto u tzv. zoni komfora, gdje može do mile volje, bez odgovornosti i uz poslaničku zimnicu, da piše opozicione balade. Poeta u duši, opozicionar po zanimanju. Respekt", zaključuje se u saopštenju poslanika DPS-a Nikole Divanovića.

"Vijesti" sa ovom objavom zaključuju prepisku između Divanovića i Danilovića/Ujedinjene Crne Gore.

Bonus video: