Dlakić: Bošnjaci Crne Gore ponudiće kvalitetnu izbornu listu

"Naše predloge ponudićemo svim partijama sa Bošnjačkim prefiksom"
63 pregleda 4 komentar(a)
Senad Dlakić, Foto: Bošnjački savez Crne Gore
Senad Dlakić, Foto: Bošnjački savez Crne Gore
Ažurirano: 22.02.2016. 15:19h

Bošnjački savez Crne Gore otpočeo je aktivnosti oko načina izlaska na predstojećim parlamentarnim izborima s tim u vezi obavljene su konsultacije sa predstavnicima lokalne partije u Rožajama koja je u formiranju, ali se razgovaralo i sa predstavnicima nekih drugih partija, saopšteno je iz predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore, Senad Dlakić.

"U nastojanju smo da u ovu priču uključimo što veći broj intelektualaca iz reda Bošnjačkog naroda koji su u političkom smislu prepoznatljivi i već dokazani, a takvih ima veliki broj. S toga ćemo u narednom periodu obići sve gradove u Crnoj Gori u kojima žive Bošnjaci. A već smo obavili konsultacije sa nekim nezavisnim Bošnjačkim intelektualcima koji će se naći u samom vrhu poslaničke liste", kazao je Dlakić.

"Naše predloge ponudićemo svim partijama sa Bošnjačkim prefiksom a sa nekim od njih već smo razgovarali. Međutim nećemo dozvoliti da se ova ideja nađe u ćor sokaku ili da nas u tome neko ometa. Bilo je i ranijih pregovora i saradnje sa Bošnjačkim političkim subjektima gdje se nastojalo postići što bolji izborni rezultat. Ali nakon takve saradnje izvučena su određena iskustva i pouke, u vezi čega ćemo, kada dođe vrijeme za to, blagovremeno obavijestiti javnost, međutim sada smo posvećeni isključivo jedinstvu Bošnjačkog naroda sa ciljem postizanja što boljeg izbornog rezultata. Ali znamo samo jedno a to je da ćemo pružiti žestoku izbornu kampanju punu iznenađenja", navodi se u daljem saopštenju.

Dlakić je izjavio i da će nastojati da ova ideja zaživi, "ali ako pojedini politički subjekti radi svojih ličnih interesa ili funkcija odbiju realizaciju navedenih zamisli, Bošnjački savez Crne Gore neće biti kriv zbog paralelnih izbornih lista, rasipanja glasova odnosno postizanja lošeg izbornog rezultata bilo koje političke partije sa bošnjačkim prefiksom".

Bonus video: