DNP: Evropski zvaničnici i predstavnici ambasada da posjete metalne zapreke oko Skupštine i Vlade

"Za režim ne postoje zapreke prema lojalnim tajkunima koji ga i održavaju na vlasti, s kojima od Crne Gore i razvija privatni feud"
17 komentar(a)
Dragan Koprivica, Foto: DNP
Dragan Koprivica, Foto: DNP
Ažurirano: 05.03.2017. 11:58h

Demokratska narodna partija (DNP) poziva evropske zvaničnike i predstavnike ambasada u Crnoj Gori da posjete instalaciju otuđene vlasti: dvostruke metalne zapreke oko Vlade i Skupštine Crne Gore uz jako policijsko obezbjeđenje protiv majki s troje djece, koje protestuju tražeći pravdu i sredstva zagarantovana zakonom, saopštio je danas Dragan Koprivica, šef medijskog centra DNP.

Majke sa troje i više djece protestuju ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici zbog smanjenja naknada sa 336 na 264 eura, odnosno sa 192 na 144 eura.

One su poručile premijeru Dušku Markoviću da neće odustati od protesta.

Marković je njima juče poručio da idu kućama i da se posvete porodicama, jer na takav način neće dobiti ništa.

"Ova groteskna slika u demokratskoj Evropi predstavlja ikonografiju iz rigidnih režima, pa stav vlasti uz odsustvo volje za dijalogom s obespravljenima pokazuje sliku onih, koji “u interesu građana” prave barijere protiv naroda. S druge strane, za režim ne postoje zapreke prema lojalnim tajkunima koji ga i održavaju na vlasti, s kojima od Crne Gore i razvija privatni feud. Zato obespravljene majke Crne Gore treba dodatno da shvate u kakvom su vrzinom kolu, i koliko je ovoj vlasti nelagodno da se problem riješi za svega pet minuta, da svoje sumnjive biznismene malo udari po džepu i načne njihove milione na tajnim računima", istakao je Koprivica.

On je dodao da majke istrajavaju u protestima, ali nova čvrsta obećanja mogu očekivati samo da bi bile na kratko uklonjene s ulice.

"U Crnoj Gori su i inače po principu selektivne pravde zakonodavna, sudska i izvršna vlast već odavno stavljene u funkciju režima kao bunar želja, za šta je i flagrantan primjer providan progon lidera DF u farsi "Državni udar za početnike". A pred Skupštinom i dalje traje drama apsurda u stilu Beketa: majke Crne Gore čekaju pravdu od onih od kojih je sigurno neće dobiti. Ali istrajnost i dostojanstvena borba mogu dati rezultata. DNP uz to poziva aktuelni režim da ne zamjenjuje teze, i ne napada poslanike DF-a što razgovaraju s obespravljenima. Umjesto toga, neka i poslanici DPS-a, kao predstavnici svih građana, dođu na razgovore pred Skupštinu. Bar će biti u prigodnoj prilici da vide stepen uvažavanja koji imaju kod iscrpljenih majki, koje uz velike fizičke napore i dalje protestuju", kazao je Koprivica.

Bonus video: