DNP za savez balkanskih država zasnovan na vojnoj neutralnosti - Vijesti.me
ANTI NATO SKUP

DNP za savez balkanskih država zasnovan na vojnoj neutralnosti

Osim funkcionera DNP-a na tribini su, između ostalih, učestvovali i funkcioner Nove srpske demokratije Strahinja Bulajić, lider Radničke partije Janko Vučinic i akademik Zoran Lakić. U prvim redovima bio je i nekadašnji lider Srpske narodne stranke Božidar Bojović

Anti NATO
Anti NATO (Foto: Samir Kajošević)

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević pozvao je na formiranje saveza balkanskih država koji bi bio zasnovan na vojnoj neutralnosti. On je poručio da u takvom savezu uz Crnu Goru treba da budu i ostale države regiona koje nijesu članice NATO-a.

"Plan anti NATO aktivnosti koji je usvojilo predsjedništvo DNP-a sadrži i promociju koncepta saveza Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije zasnovan na vojnoj neutralnosti. Ovaj savez bi od Savjeta bezbijednosti UN tražio garanaciju neutralnosti, što je najbolji odogovor na izazove i moguće konflikte na Balkanu", kazao je Knežević na anti NATO tribini DNP-a u Danilovgradu. 

Komentarišući broj okupljenih na večerašnjoj tribini Knežević je rekao da je više građana bilo na tribini protiv NATO-a nego na svim dosadasnjim režimskim NATO okupljanjima. Osim funkcionera DNP-a na tribini su, između ostalih, učestvovali i funkcioner Nove srpske demokratije Strahinja Bulajić, lider Radničke partije Janko Vučinic i akademik Zoran Lakić. U prvim redovima bio je i nekadašnji lider Srpske narodne stranke Božidar Bojović.