DNP za savez balkanskih država zasnovan na vojnoj neutralnosti

Osim funkcionera DNP-a na tribini su, između ostalih, učestvovali i funkcioner Nove srpske demokratije Strahinja Bulajić, lider Radničke partije Janko Vučinic i akademik Zoran Lakić. U prvim redovima bio je i nekadašnji lider Srpske narodne stranke Božidar Bojović
72 komentar(a)
Anti NATO, Foto: Samir Kajošević
Anti NATO, Foto: Samir Kajošević
Ažurirano: 22.01.2016. 20:48h

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević pozvao je na formiranje saveza balkanskih država koji bi bio zasnovan na vojnoj neutralnosti. On je poručio da u takvom savezu uz Crnu Goru treba da budu i ostale države regiona koje nijesu članice NATO-a.

"Plan anti NATO aktivnosti koji je usvojilo predsjedništvo DNP-a sadrži i promociju koncepta saveza Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije zasnovan na vojnoj neutralnosti. Ovaj savez bi od Savjeta bezbijednosti UN tražio garanaciju neutralnosti, što je najbolji odogovor na izazove i moguće konflikte na Balkanu", kazao je Knežević na anti NATO tribini DNP-a u Danilovgradu.

Komentarišući broj okupljenih na večerašnjoj tribini Knežević je rekao da je više građana bilo na tribini protiv NATO-a nego na svim dosadasnjim režimskim NATO okupljanjima. Osim funkcionera DNP-a na tribini su, između ostalih, učestvovali i funkcioner Nove srpske demokratije Strahinja Bulajić, lider Radničke partije Janko Vučinic i akademik Zoran Lakić. U prvim redovima bio je i nekadašnji lider Srpske narodne stranke Božidar Bojović.

Bonus video: