Dobrodošli su svi koje nisu žigosali DPS i SDP

“Izvor “Vijesti” koji je dobro upućen u dešavanja u Demokratskom frontu saopštio je da još nije precizno definisano koja će funkcija pripasti Lekiću
59 pregleda 48 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva Vijesti
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 23.07.2012. 13:50h

Bivši šef crnogorske diplomatije i profesor na rimskom Univerzitetu Miodrag Lekić tokom ove sedmice, a najvjerovatnije sjutra, objelodaniće da je prihvatio da stane na čelo Demokratskog fronta, koji bi na narednim parlamentarnim izborima trebalo da bude alternativa aktuelnom režimu, saznaju “Vijesti”.

Na taj način, biće otklonjene sve eventualne dileme koje su se prethodnih dana mogle čuti u političkim kuloarima da nekadašnji ministar spoljnih poslova Crne Gore još uvijek nije defitinivno pri stavu da se aktivno angažuje na domaćoj političkoj sceni.

“Izvor “Vijesti” koji je dobro upućen u dešavanja u Demokratskom frontu i njegovo zaokruživanje, saopštio je da još nije precizno definisano koja će funkcija pripasti Lekiću.

“Još nije definisano da li će mu pripasti funkcija predsjednika, predsjednika Predsjedništva ili predsjednika Radnog predsjedništva”, kazao je izvor “Vijesti”.

SNP je dobrodošao

On je naglasio da će Demokratski front u narednom periodu svoje aktivnosti fokusirati na tri principa koja se odnose na nastavak crnogorskog procesa evropskih integracija, nastavak efikasne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i saradnju i uključivanje u široki front pojedinaca i političkih stranaka koje nijesu sarađivale i ne sarađuju sa vladajućom koalicijom DPS-SDP, uključujući i saradnju na lokalnom nivou.

Bivši šef crnogorske diplomatije boravio je u Podgorici nekoliko dana, tokom kojih je imao komunikaciju sa određenim brojem ljudi

Govoreći o eventualnom pridruživanju Demokratskom frontu najveće opozicione Socijalističke narodne partije (SNP), sagovornik “Vijesti” pojasnio je da je toj partiji ostavljena mogućnost da i oni budu dio budućih antirežimskih snaga.

Lekić je u ranijem intervjuu “Vijestima” kazao da ne vidi razloga da razgovara sa liderom SNP-a Srđanom Milićem o pristupanju te partije Demokratskom frontu koji će on predvoditi prije nego što stranački organi najjače opozicione partije donesu odluku o načinu na koji će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima.

Takav stav je objasnio činjenicom da se i u samom SNP-u spolja uočavaju različiti pristupi o tom pitanju i da je stvar te stranke kakvu će odluku donijeti, s obzirom na to da šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović zagovara samostalan nastup na izborima

Inače, bivši šef crnogorske diplomatije boravio je u Podgorici nekoliko dana, tokom kojih je imao komunikaciju sa određenim brojem ljudi, ali izvor “Vijesti” nije precizirao o kome je riječ.

Osim Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene (PzP) koji su najavili pristupanje Demokratskom frontu, savezu koji će voditi Lekić pridružiće se i Stranka penzionera, invalida i socijalna pravde.

Bonus video: